A biciklis balesetem egy életre szóló lecke volt

A nyáron estem egy nagyot az elektromos biciklimmel. Arról szó sem lehetett, hogy ne térjek vissza ezek után a szeretett hobbimhoz, viszont mivel eltörtem a lábam, pár hétig mindenképpen le kellett mondanom róla. Szerettem volna hasznosan tölteni ezt az időszakot, ezért eldöntöttem, hogy keresek valamilyen online tananyagot, mivel most elsajátíthatok valamilyen új tudást, amire máskülönben nem lenne időm. Mivel a biciklim úgyis javításra szorult, arra gondoltam, hogy összekötöm a kellemeset a hasznossal, és a bicikliszerelés rejtelmeiben fogok elmélyedni az internetes oktatóanyagok segítségével. Ha nem más, legalább tudjam elmagyarázni a szerelőnek, hogy mit kell megcsinálni a megfelelő szakkifejezéseket használva, vagy, ha ő kérdez rá valamelyik alkatrészre, ne csak nézzek tudatlanul, mint borjú az új kapura.

Az oktatóanyagokat valóban nagyon hasznosnak találtam. Az online felület érdekesen és szemléletesen mutatta be a leggyakoribb meghibásodások lehetséges okait, az ismeretterjesztő videók pedig a biciklik felépítésével kapcsolatos szakkifejezéseket és működési elveket is érthetően elmagyarázták. Így hát végül nem is maradt több kérdés bennem, elhatároztam, hogy én magam fogom megjavítani a bringámat a kellő tudás birtokában!

A kórházban az egyik orvos szabadidejében motorozik és rendszeresen vásárol motoros kiegészítőket a motorbolt.co.hu webáruházból. Azt mondta, itt biztosan megtalálható az összes szükséges Elektromos kerékpáralkatrész, ami kell nekem a bringaszereléshez. Meg is mutatta, hogy ő hogyan szokott rendelni, illetve hogyan működik a hűségpont rendszer. Ennek ismeretében miután leadom az első rendelésemet, a másodiknál már minden bizonnyal kedvezményt is fogok tudni érvényesíteni.

A bolt kínálata valóban elképesztően széles volt. Szerencsére már kívülről fújtam addigra minden Elektromos kerékpáralkatrész nevét és funkcióját, így a weboldal keresőjét használva könnyedén megtaláltam mindent, ami a biciklim javításához kellett. A szükséges eszközökkel már képben voltam az alapos felkészülésnek köszönhetően. Ezenfelül a többi menüpontot is áttanulmányoztam, mivel kíváncsi voltam az akciós cikkekre és a legnépszerűbb termékekre. Ezek ugyanis könnyen megtalálhatóak egy-egy aloldalon csakúgy, mint az újdonságok. Böngészés közben eszembe jutott, hogy valószínűleg már ősz lesz, mire újra bringára tudok ülni, szélben és esőben pedig mégsem ugyanaz az élmény. Ezért választottam a motorbolt.co.hu kínálatából egy bőrkabátot és motoros kesztyűt is, hogy az időjárás se tudjon eltántorítani a bicajozástól.

Rövid határidőn belül meg is érkeztek a bringás kiegészítők és Elektromos kerékpáralkatrészek, én pedig nekikezdhettem a tanultakat elméletből a gyakorlatba ültetve megszerelni a bringát. Persze ez kezdetben nem volt annyira egyszerű, mint amilyennek látszott. Hirtelen meg is ijedtem, hogy az egyik alkatrész, amit vettem, talán mégsem jó az én biciklimhez. Fel is hívtam a motorbolt.co.hu-t. Ők készségesen segítettek még így is, hogy már kiszállították a rendelésem. Azt mondták, szerintük jónak kell lennie, de ha mégsem, akkor a visszavásárlási garancia keretében találunk megoldást a helyzetre.

Erre végül nem volt szükség, mert a végén csak sikerült összeraknom a bringát. Két héttel később már el is indulhattam vele az első utamra, ezúttal sokkal óvatosabban mint a múltkor. Éppen esős, szeles idő volt, ezért egyáltalán nem bántam meg, hogy az új bőrkabátomat is felavattam, mivel az is nagyon jó szolgálatot tett.

Néha valóban nem árt, ha nyitottak vagyunk arra, hogy valami újat tanuljunk. Én például talán sosem lettem volna képes elsajátítani az elektromos kerékpárom megjavításához szükséges készségeket a netes tanulási lehetőségek nélkül. A hasznos megszerzett tudáshoz a motorbolt.co.hu webáruház megismerése is hozzátartozik, ahol a bringaszerelésen megspórolt pénzemet minőségi kerékpáros kellékekre költhettem el.