A duguláselhárításról is sikerült újat tanulnom

Tudható rólam, hogy döbbenetes módon az elsődleges hobbim a tanulás. Lehet, hogy egy kicsit fura témának tűnik, de az elmúlt héten pont a duguláselhárításról olvasgattam. Minden problémában próbálom megtalálni azt, amiből tanulni lehet. Most is igyekeztem így cselekedni, amikor megoldást kellett találnom az eldugult konyhai lefolyómra. Se mosogatni, se főzni nem tudok úgy jó szívvel, ha közben tudom, hogy a víz vissza fog jönni és ott büdösödni a konyhában.

Először is azt kellett kitalálnom, hogy mi okozhatta a problémát, hogy a jövőben ne kövessem el még egyszer azt a hibát, ami a duguláshoz vezetett. Na meg persze szakembert is kellett találnom, aki elhárítaná a dugulást, hiszen én magam nem akartam rontani a helyzeten. Kevés olyan oldallal találkoztam, ahol részletesebben is le lett volna írva az elhárítás folyamata, mint a vizgazfutesszerelo24.hu oldalán. Itt a lefolyótisztítástól kezdve a wc-ben keletkező dugulás elhárításán át a csatornatisztításig minden témában lehetett értékes információt találni.

Az itt találtak alapján megtudtam, hogy a dugulást az ételmaradékok okozzák. A lefolyó zsiradékok pedig különösen veszélyesek ebben a tekintetben. A vegyszeres és csőgörényes házi tisztítást nem nagyon ajánlják, hiszen könnyen megrongálhatja a csövet, vagy beleszorulhat, és annak akár bontás is lehet a vége. Na én éppen ezt akartam elkerülni. Lentebb görgettem az oldalukon, és kiderült, hogy a duguláselhárítás Budaörs területén is lehetséges velük. Sőt mi több, még a Budapest melletti környező kisebb településeken is, mint Pécel, Vecsés, vagy akár Piliscsaba.

Megörültem ennek az infónak, mert nekem a duguláselhárításra Budaörsön volt pont szükségem. Már csak arról akartam megbizonyosodni, hogy jó kezekben lenne-e a lefolyóm a vizgazfutesszerelo24.hu szakemberénél. Ekkor tűnt fel a fejlécükön, hogy már több mint 30 éve foglalkoznak szereléssel, és a nap 24 órájában elérhetőek. Emellett a részletes, informatív szövegek biztosítottak arról, hogy profikról van szó. Máskülönben nem dolgozhatnának töretlenül sikeresen már 30 éve.

Felhívtam a megadott telefonszámot, és 1-2 perc alatt sikerült is egyeztetni velük egy időpontot még aznapra. A szerelő ki is jött, és mindent megoldott nekem. Nem csak a duguláselhárításról tanultam tehát, hanem arról is, hogy hogyan kell egy vállalkozást flottul üzemeltetni. A cég egyébként különböző szerelésekkel is foglalkozik, tehát szerintem érdemes szétnézni a weboldalukon, amennyiben bárkinek is hasonló jellegű problémája akadna az otthonában.