A fiam online tanul én csapatot építek

A fiam most 10 évfolyamos és online tananyaggal kell megküzdenie. De már elég nagyfiú, úgyhogy el is várom tőle, hogy helyt álljon ilyen megváltozott időkben is, amikor nem az iskolapadban kell tanulnia, hanem otthoni körülmények között és otthon kell koncentrálnia. Ifjú tiniként azért nagy feladat számára odafigyelni úgy is, hogy nincs ott felügyelő tanár, és bármilyen más inger el tudja vonni ma figyelmét az oktatási anyagtól. De jól hely tud állni és remélhetően a tananyag is a fejében fog maradni hosszabb távon is eredményes tud majd lenni a leadott tananyaggal a fejében.

Amíg ő otthon küzdött a tanulással, én elmentem a kollégáimmal egy kicsi csapat építésre, hiszen minket is megviseltek az elmúlt hónapok és úgy gondoltuk, hogy egy csapatépítő nagy hasznunkra tudna lenni, hogy a munkában is jobban teljesítsünk, hogy újra összeszokjunk. A csapatépítő nagyon jól sikerült, hiszen olyan csodálatos helyen voltunk, amelyet szerintem soha nem fogunk elfelejteni, igazi kikapcsoló, közös élményt szerző út volt ez. Nem máshol voltunk, mint a Balaton közepén egy hajón, máshol el sem tudtuk volna képzelni ezt a csapatépítést, hiszen máshol nem tudom, hogy ilyen jól össze tudtunk volna újra szokni, mint itt. A látvány és az élmény magáért beszélt. Mi nagyon jól éreztük magunkat köszönhető ez a kollégánknak, aki megszervezte, leszervezte ezt az utunkat.

csapatépítő

Nagyon örültünk neki, amikor elmondta, hogy hova fog minket vinni, hogy újra összeszokjunk. Kollégánk elmondta, hogy sokat gondolkodott azon, hogy milyen csapatépítő utat szervezzen nekünk, mert tényleg valami nagyon jót szeretett volna nekünk nyújtani. Ezért is nagyon megörült annak, amikor rábukkant arra a cégre, akinél végül részt vettünk, ezen a vitorlázáson. Annyira jó programnak tartotta, hogy ténylegesen el szeretett volna vinni minket oda. Ezért fel is vette azonnal a kapcsolatot a szervező céggel, hogy ugye még van szabad időpontjuk arra az napra, amikorra a kollégám kigondolta a csapatépítő napunkat. Reménykedett, hogy lesz még időpont, bár a nagyszerű cég honlapján azt is megtalálta, hogy jó időben kell a foglalásokat leadni a számukra, mivel a hajók, és a kapitány időbeosztása is nagyon elfoglalt.
Még jó, hogy több méretű hajókkal is rendelkeznek a vitorlázni kívánók létszámától függően a bérlés nagyobb hajóra is vonatkozhat. Nálunk a kisebb létszám befogadására alkalmas hajó is elegendő, ezt kollégám ki is fejtette amikor a céggel egyeztetett az időpontot illetően. A kollégám azt is megtalálta a cég nagyon jól kiismerhető honlapján, amikor még a tájékozódás szakaszában volt, hogy ha nincs olyan személy, aki a vitorlást el tudná irányítani, akkor kapitány bérlése is szükséges. Így a kollégám már így tudta a foglalást intézni, hogy ezt a kritériumot is mondta. Ahogy az már az elején mondtam, ott töltöttük a vitorláson pár órát és remek élményekkel gazdagodtunk. Annyira sok élményt nyújtott ez a pár óra, amellyel fel tudtunk töltődni. Amikor pedig kiszálltunk a hajóból a vitorlázás végén, akkor mindenki egyöntetűen arra gondolt, hogy ez milyen jó volt és ezt kár lett volna kihagyni. Nagyszerű dolog, hogy volt ilyen lehetőség, hogy a csapatépítő napunk egy részét egy vitorláson tudtuk eltölteni. Amikor a barátaimnak mesélem a napunkat mindenki irigykedve hallgatja, és azt mondják ők is ott szeretnék eltölteni a csapatépítésüket.