A fiam tankönyveiért mentem, de végül autószerelőt kellett keresnem

Minden évben nagy izgalom az iskolakezdés, és nem csak azért, mert a gyerekeknek ismét vissza kell szoknia az iskolába, hanem mert végre rólunk, szülőkről is végre eltűnik egy kis nyomás. Egész nyáron azt se tudjuk, hogy mit kezdjünk a kölyökkel, nem győzzük már táborba beíratni vagy ide-oda rokonhoz küldeni. Minden évben az iskola csalhatatlan első jele, mikor el kell menni az új tankönyvekért (ilyenkor általában magamban már kicsit vigyorgok az autóban, félig-meddig kárörvendően), ám legutóbb más is történt, nem csak könyvszállítás. Észrevettem ugyanis, hogy kicsit elkezdett balra húzni az autó, valamennyire ellen kellett kormányoznom ahhoz, hogy egyenesben maradjon. Ennek nagyon nem örültem, ugyanis, ha ilyesmi adódik, azzal bizony sürgősen kezdeni kell valamit. Gondolkodtam, hogy mi okozhatta, és ekkor ugrott be, hogy valószínűleg egy előző heti incidens lehet a felelős. Akkor kis híján balesetem volt, csak a lélekjelenlétemen múlott, hogy nem lett karambol belőle. Viszont azzal, hogy elrántottam a kormányt, hogy ne jöjjön belém a szabálytalanul kivágó, sajnos a jobb első kerekemet nekicsaptam a padkának. Ez állíthatta el, és ennek tulajdonítottam az enyhe elhúzást.

Mivel ez a családunk egyetlen autója, így hazaérve rögtön elkezdtem autószerviz után nézni. Nem volt egyszerű dolgom, ugyanis elég sokan foglalkoznak az ilyesmivel, ám az már megint másik kérdés, hogy milyen minőségben. Rengeteg a kis zugműhely, szakbarbár, akik bizonyos feladatokat lehet, hogy remekül meg tudnak csinálni, ám nekem most egy valóban megbízható és felkészült javítóra volt szükségem. Így akadtam rá többek között a MetaAutoszerviz.hu oldalára is, ami egy igen jó nevű budapesti autószerviz. Azért emelem ki őket a többi közül, mert nagyon ritka, hogy egy autószerelő cég ennyire alapos és részletes weboldalt üzemeltet, amin az érdeklődő rengeteg mindennek utánanézhet. Felsorolják, mi mindennel foglalkoznak: a klímaszereléstől az alkatrészcserén és a fényszórók szerelésén át a futómű beállításig – és nekem pont erre az utóbbira volt hatalmas szükségem. És ami még plusz pozitívum a MetaAutoszerviz.hu mellett, hogy nem titkolják, mennyit fognak elkérni a végén, hanem megközelítőleg lehet előre kalkulálni.

Rettenetesen bosszantó, amikor egy szerelő nem tud semmit mondani elöljáróban, hanem a végén jön a kellemetlen meglepetés, hogy egy kisebb vagyon lett a végösszeg. Azonban a MetaAutoszerviz.hu oldalán olvasott árszabás alapján ezúttal remekül meg tudtam becsülni. Nyilvánvalóvá teszik első körben, hogy az alap óradíj személyautó esetén például 9900 Ft, ez máris egy remek kiindulás. Nem sokkal alatta pedig azt is megtaláltam, hogy elülső futóművet 6000 Ft-ért állítanak. Vagyis ha minden jól megy, és egy-két órán belül meg tudják csinálni, akkor a végösszeg valahol 15 és 25 ezer forint között lesz. Ennél sokkal drágábbat is láttam már, szóval el is döntöttem, hogy a MetaAutoszerviz.hu lesz az én szervizem, ide fogom vinni az autót javíttatni. Fel is vettem velük a kapcsolatot, és szerencsére nem sokkal később már vihettem is a kocsit hozzájuk.

És tudjátok mit? Egyáltalán nem lehetek elégedetlen, hiszen meglepően gyorsan és kitűnően megcsinálták a futóművemet, egy kicsit sem húzott már egyik irányba sem! És az árral is elégedett voltam, valóban abba a tartományba esett, amit írtam. Ennyit megér a saját és a családom biztonsága, ezen igazán nem fogok nekiállni filléreskedni. Ráadásul remek ismeretséget is szereztem, hiszen olyan megbízható autószervizt, mint a MetaAutoszerviz.hu ritkán talál az ember. Ha a jövőben ismét történne valami a kocsimmal, akkor is biztosan őket fogom elsőként felkeresni, hiszen az elégedett ügyfélből lesz a visszajáró ügyfél.