A kávéfőző vásárlásról nem szólnak tankönyvek, elég az internet

Életünk során rengeteg olyan vásárlási döntési helyzetbe kerülünk, amiről jogosan gondolhatjuk, hogy nem fog menni. Nem minden esetben egyszerű teljesen racionálisan megalapozott döntést hozni, hogyha az ember olyasmit szeretne venni, amihez nem is ért igazán. Nekem ilyen volt például a kávéfőző.

kávéfőző
kávéfőző

Már sok nehéz döntést hoztam meg az életemben, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd egy kávéfőző vásárlása fog kifogni rajtam.

Mindig is a kávék nagy szerelmese voltam, meg is volt a megfelelő eszközöm ahhoz, hogy itthon is csodás kávékat készítsek. Aztán egyszer – mint minden -, a szuper kávéfőzőm beadta a kulcsot. Nem csoda, hiszen nagyon öreg volt már. Mindennek ez a sorsa, előbb vagy utóbb minden tönkremegy, hiszen semmi sem tarthat örökké.

A szeretett kávéfőző sorsa is ez lett, nekem pedig fel lett adva a lecke; egy hasonlóan jó, vagy mai viszonylatot tekintve egy sokkal jobb kávéfőzőt kellett találnom.

A döntést viszonylag gyorsan kellett meghoznom, hiszen sem én, sem a családom nem rajongott a kávéfőző hosszas hiányáért.

A kávézás nekem egy szertartás, ezzel indul a reggelem, napközben pedig a munkában legalább még egy, vagy két csésze kávét megiszom, mielőtt hazatérnék.

Hétvégeken is minimum két alkalommal kávézom, de a család többi tagja, illetve ha éppen vannak, akkor a vendégeink is szívesen fogyasztanak kávét.

Éppen ezért egy olyan modellt szerettem volna, ami képes kiszolgálni a viszonylag nagy kávéigényünket.

Az otthoni kávéfogyasztók között mindig hatalmas viták szoktak kialakulni, mikor felmerül a kérdés: kapszulás, vagy nem kapszulás az ideális kávéfőző?

Persze, nem csak kapszulás, hanem filteres, párnás és még rengeteg más fajta is van, és a kapszulások és nem kapszulások között is rengeteg olyan kis különbség van, ami teljesen mássá tesz egy kávéfőzőt.

A kávéfőzőkre különösen igaz a mondás: ” az ördög a részletekben lakozik.”

Nem hittem, hogy ki fog rajtam fogni a kávéfőző vásárlás, de aztán, mikor felmentem a bestmarkt.hu oldalra, rá kellett jönnöm, hogy annak ellenére, hogy hatalmas kávéfogyasztónak tartom magamat, semmit nem értek a kávéfőzőkhöz.

Ilyenkor jó lenne, ha lenne mondjuk könyv ezekről a masinákról, ami alapján tudnék tájékozódni, de ennek hiányában be kellett érnem az oldalon található, igen részletes termékleírásokkal, amik igazán jól jöttek, mikor az egyes modellek között szerettem volna választani.

Az oldalra érkezve először meg kellett találnom a kávéfőzőket. Természetesen, mint a legtöbb oldalon, itt is van kereső mező, amibe beírva rá tudunk keresni a termékekre, én mégis inkább a Termékkategóriák alatt kerestem meg a kávéfőzőket.

Szóval, rá kellett kattintani a termékkategóriákra, majd itt a háztartási cikkek – konyhafelszerelés menü alatt leltem meg a kávéfőzés oldalt. Ezen az oldalon pedig megjelentek a kávéfőzők, kávédarálók, tejhabosítók és az egyéb kávéfőzési kellékek is.

Ezért is kerestem így rá a kávéfőzőkre, mert így legalább tudom, hogy milyen dolgok kellenek az igazán jó kávék elkészítéséhez. Igaz, nagyon ritkán használtam az előző, kissé idősebb gépünk tejhabosító funkcióját, de most már úgy vagyok vele, hogy olyan gépet szeretnék, ami tud ilyet is, hogyha használnám, akkor legyen benne ez is.

Ha rámegyünk a kávéfőző fülre, akkor újabb szűrési funkciókkal találjuk szembe magunkat. Fontos tudni, hogy mennyi a keret, maximum mennyit szeretnénk a kávéfőzőért fizetni. Célszerű beállítani ezt az összeget a csúszkán, vagy csak be is írhatjuk, így nem fog olyan gépeket kidobni az oldal, amit nem engedhetünk magunknak. Szerintem, ha nem látjuk azokat a gépeket, amikre egyértelműen nincsen pénzünk, akkor sokkal kevésbé áll fent a túlköltés lehetősége.

Szóval beállítottam, hogy mennyiért szeretnék kávéfőzőt venni, aztán azt is beállítottam, hogy raktárról szeretnék vásárolni, hiszen minél hamarabb hozzá szerettem volna jutni egy kávéfőzőhöz.

Ezután következnek a gyártók. Ha valaki jobban ért a kávéfőzőkhöz, vagy konkrét elképzelései vannak, akkor itt be tudja állítani, mely gyártók termékeit szeretné megnézni.

Ezután következnek a típusok. Én például innen tudtam meg, hogy milyen kávéfőző típusok vannak egyáltalán, mert nekem az, hogy filteres, gőzölős vagy barista nem nagyon mondott semmit.

Egyébként, a bestmarkt.hu oldalon lehet automata, barista, eszpresszó, filteres, gőzölős, nespresso, kotyogós, kapszulás, török, mobil, kombinált és manuális kávéfőzőket is venni.

Én, amikor megláttam, hogy ilyen sok kávéfőzőt árulnak itt, egy kicsit bepánikoltam, de hamar rájöttem, hogy felesleges, hiszen minden modellnél van leírás, meg persze az interneten meg is lehet nézni, hogy mi a különbség az egyes típusok között.

Utána ki lehet választani azt, hogy mekkora legyen a kávéfőző kapacitása, azaz hogy hány csészével tudjon főzni. Itt 1 és 6 csésze között bármit választhatunk, ezt viszonylag könnyebben el tudjuk dönteni szerintem.

Továbbá ki lehet még választani itt a teljesítményt, a víztartály kapacitását, a fúvókák számát, a nyomást, amivel a gép dolgozik. Ki lehet választani hogy legyen-e teakészítő funkciója a gépnek, és ha nagyon le szeretnénk szűkíteni a találatok listáját, akkor még a színt is ki lehet választani.

Ha ezeken a beállításokon sikeresen túljutottunk, akkor ki lehet még választani, hogy milyen nézetben szeretnénk látni a termékeket, hogy egymás alatt, vagy mellett jelenjenek meg, illetve a termékek megjelentetési sorrendje is állítható. Mivel én általában adok mások véleményére, számomra nem is volt kérdéses, hogy a legjobb értékeléssel rendelkező termékeket szeretném legelsőként látni.

Ennyi mindenre kell gondolni, amikor kávéfőzőt választunk. Szerintem ez elég sok, főleg, ha az ember nem is igazán ért hozzá. Mivel egy fontos döntést hoztam meg, és mert a kávéfőzők elég drágák, mindenképpen a legjobbat szerettem volna választani.

Mivel egy megbízható oldalról szerettem volna rendelni, meg sem fordult a fejemben, hogy a bestmarkt.hu-n kívül más oldalon is nézelődjek. Nekem ez az egyik kedvencem.

Az oldalon nagyon sok mindent lehet kapni, itt vehetek egyszerre kávéfőzőt és akár fűnyírót, vagy írószereket is.

Nagyon széles skáláját vonultatják fel a termékeknek. Eddig bármilyen műszaki cikkre volt szükségem, mindig itt néztem meg először.

Szerintem nagyon jó áron vannak a termékeik, jók a szállítási feltételek, igyekeznek a lehető legolcsóbban eljuttatni a vásárlókhoz a termékeket. Mindig nagyon gyorsan megjött az, amit raktárról rendeltünk, és ami nem volt raktáron, azt is mindig időben megkaptuk. Mindig akkor érkezett, mikorra írták. Igaz, ez egy kicsit hosszadalmasabb időt jelent a rendelés ideje és hosszabb szállítás miatt.

itt lehet érték-csökkentett termékeket is kapni. Ezek majdnem mind csak dobozhibás, vagy már megjavított áruk, amikhez jóval az átlagos vételár alatt lehet hozzájutni.

Nem sok webshop van, akik értékesítik ezeket a termékeket. Nagyon szimpatikus, hogy azért, mert van egy kis horpadás a dobozon, olcsóbban megvehetem a termékeket. Máshol ezeket csak elküldik teljes áruként, vagy újra csomagolják azt, ami sérült vagy visszaküldött termék volt.

Eddig mindig mindent rendben megkaptam és még sosem volt panaszom a cégre. Minden rendben volt, könnyen és gyorsan kifizettem a termékeket és mindig azt kaptam , amit reméltem. A termékek leírása friss, érthető, nem érik meglepetések a vásárlókat itt.

Szeretem, hogy ennyire összetett a szűrési rendszerük, mert így tényleg csak a releváns találatokat nézem meg, nem nézek olyan modelleket, amiket nem engedhetek meg magamnak, sem olyanokat, amik nem felelnek meg a feltételeimnek.

Szóval, mivel egy ennyire jó webshop, nem is kerestem mást, aminek örülök. A kávéfőző ugyanis, amit kinéztem, itt nagyon olcsó volt, mindent tud, amit a régi és néhány plusz is van benne. Például megőröli a kávét, így azt nem nekünk kell, van rajta tejhabosító is, és mivel két fúvókája van, egyszerre két kávét is tudunk vele készíteni, ráadásul nem kell minden kávé után után tölteni, mert sok víz is belefér.

Nekem egy kicsit nehezen ment ez a kávéfőző vásárlás dolog, sokat kellett gondolkoznom, hogy milyen gépet szeretnék, hogy mi lenne a legjobb, de szerintem sikerült megugrani a feladatot, és a kávéfőzőkkel kapcsolatos hiányos ismereteim ellenére is sikerült egy nagyszerű gépet vennem.

A kávéfőzőt hamar, bármilyen gond nélkül megkaptuk, és azóta is imádom. Vettem is egy könyvet, amiben arról írnak, hogy hogyan kell különböző kávékat elkészíteni. Ezzel a kávégéppel ugyanis sokkal több különleges italt tudok majd készíteni.