A konyhagépek beszerzését sehol sem tanítják

A cukrásziskolában sok mindent megtanultam, de sajnos a gyakorlati dolgok közül sok minden hiányzott, legalábbis ami a saját cukrászüzem nyitását illeti. Összetettem volna a két kezem, ha benne van a tananyagban, hogy honnan kell a konyhagépeket beszerezni!

Hihetetlen volt számomra, hogy ennyire nehéz találnom megfelelő eszközöket a cukrászdához. Az álmom volt mindig is, hogy saját vendéglátó helyem lehessen, ahol finomabbnál finomabb fagylaltokkal és süteményekkel kápráztathatom el a vendégeket, de teljesen mást tippeltem volna fő kihívásnak, ha átgondolom előre a folyamatot.

Ennek ellenére mégis kiakasztott, hogy nem találok megfelelő cukrászgépeket és hűtőket. Ahány gépről volt szó, annyi helyről tudtam volna beszerezni, ráadásul arany áron mindet. Elképesztő, hogy micsoda procedúráról van szó.

Szerencsémre a régi oktatóm végül segített, ugyanis átküldte nekem a Dealer – Gastro & Ice Dealer weboldalát.
Nem hallottam még róluk, de állítása szerint neki remek tapasztalatai voltak velük. Már sok gépet szerzett be innen, használtan és újonnan egyaránt, de soha nem kellett csalódnia. Imádta a személyzetet is, úgy érezte, hogy valahogyan a szívük-lelkük benne van a munkában, azért teljesítenek ennyire jól ezek a gépek.

Gondoltam a sok átnézett oldal után igazán kaphat ez is egy esélyt. A Dealer – Gastro & Ice Dealer tényleg, már első ránézésre is más volt, mint a korábbiak. Itt végre nem kellett aggódnom azon, hogy hol találom majd meg a nekem való árucikkeket, ugyanis nagyon átlátható volt az oldal.
Imádtam, hogy nagyon jól voltak kategorizálva az aloldalak. Rögtön láttam, hogy itt nem csak cukrászgépek, hanem éttermek, bárok, kávézók számára is bőven akadnak megfelelő eszközök.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer nem egy hagyományos áruház: ez egy közel 30 éves múlttal bíró családi vállalkozás, akiknek tényleg az az életcéljuk, hogy a lehető legjobb minőséget nyújtsák a vendéglátóipari vállalkozók számára.

Nagyon sokféle árucikk volt náluk, amire nekem éppen szükségem volt. Tetszett, hogy részletes infó volt mindegyikről, és a pontos át mellett a raktárkészlet is fel volt tüntetve.
Úgy döntöttem, nem habozok, és elmegyek a bemutatótermükbe megnézni személyesen ezeket a termékeket.

Nem volt nehéz odatalálni és nagyon kedvesen fogadtak. A Dealer – Gastro & Ice Dealer munkatársai valódi szakértők, akik minden felmerülő kérdésemre azonnali, gyors választ tudtak adni.
Elmondták, melyik gépről mit kell tudni, hogyan kell használni. Gyorsan megszületett a döntés: megveszem itt a gépeket.

Neki is láttunk a vásárlás körüli teendők lebonyolításának. Könnyen ment minden, de itt is tudtam meg újdonságokat: a Dealer – Gastro & Ice Dealer nem egy év garanciát ad a gépeire, hanem kettőt! Ez több, mint a sima gyári garancia. Óriási előny, hiszen nem olcsó gépekről van szó. Mindezen felül a karbantartásban és esetleges szervizelésben is segítenek, ha szükség van rá. A szerelőik nagyon profik, és kifejezetten erre specializálódtak. Nagy kő esett le a szívemről, hiszen rendkívül nehéz olyan szerelőt találni, aki megfelelően ismeri az ilyen konyhagépeket, olyat meg még nehezebb, aki ismeri és nem egy kisebb vagyonért vállalja a szerelést.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer segített megszervezni a szállítást, ami megint csak előnyös volt. Nem tudom, kit hívtam volna, akire rábízom ezeket a drága eszközöket.

Minden rendben lezajlott, és beüzemeltük a gépeket. Nagyon nagy öröm volt számomra, hogy hibátlanul működött mind.

Nem kellett sokat várni a cukrászdám megnyitására. Rendkívüli sikert arattam a süteményeimmel, imádta őket a nép, ha fogalmazhatok így, amiben a Dealer – Gastro & Ice Dealer gépeinek óriási szerepe volt. Minőségi, megbízható gépek nélkül nem lehet igazán ízletes süteményeket kreálni.

Örülök, hogy rátaláltam az oktatóm által a Dealer – Gastro & Ice Dealer eszközeire, még akkor is, ha ez nem volt benne a cukrász tananyagban!