A tananyagok erről nem szóltak

Az iskolában nagyon sok dolgot megtanítanak nekünk, viszont azt nem, hogy miként gazdálkodjunk és hogyan óvjuk meg a bolygónkat. Miután kikerültem az iskolapadból, akkor jöttem rá, hogy az igazi tanulás még csak most kezdődik. Hiszen az élethez szükséges tudást nem adták át egészen. Így nem csak élethosszig tartó a tanulás, de néha nehéz is és a saját kárunkon kell tanulni.

Az Infra padlófűtés például számomra egy újdonság volt. Amikor először találkoztam vele, akkor nem is tudtam, hogy mivel tudna többet vagy mitől jobb, mint a gáz fűtés, amit mi használunk. A Fűtésrendszerek oldalán viszont minden fontos információt megtaláltam róla. Sőt, nem az infrafűtésről, de az összes elektromos fűtéri módszerről is.

Infra padlófűtés

Részletesen lehet olvasni az összes fűtési rendszerről: milyen esetekben érdemes választani, kinek ajánlott és hogyan lehet kivitelezni a telepítését. Nagyon sok elektromos fűtési módszer létezik, így mindegyikre kíváncsi voltam.

Több előnye is van az ilyen fajta fűtésnek: korszerű fűtés fajta, csendes, biztonságos és káros anyagok kibocsátásától mentes. Ezek az érvek egyértelműen az elektromos fűtés mellett szólnak. És akármelyik fűtési módszert is nézzük, igazak lesznek rá ezek az állítások.

Az elektromos fűtésen belül találhatjuk az elektromos padlófűtést, ami nagyon hatékonyan működik és láthatatlanul, hiszen a padló alatt történik a fűtés így a szobába még plusz hely sem kell a radiátornak. Ennek a telepítése pedig jelentősebb átépítést sem igényel, így érdemes lehet elgondolkozni rajta.

Az elektromos törülközőszárító is nagyon hasznos, hiszen, ha azt szeretnéd, hogy ne legyen fürdés után hideg és nyirkos a törölköződ és minél hamarabb megszáradjon, akkor érdemes lehet beszerezni egy ilyet.

Az egyik kedvencem az elektromos radiátor, hiszen nincs szükség hozzá csőrendszerre és kazánra sem. Ennek köszönhetően ott és akkor használod, amikor csak szeretnéd. Így sehol sem kell attól tartanod, hogy fázni fogsz. Én már be is szereztem egy ilyet és ha olyan helyre megyek, ahol úgy gondolom, hogy jól jöhet, oda mindig magammal viszem.

Az elektromos kazán szintén egy jó alternatíva, hiszen ugyanolyan hatást lehet elérni, mint a gáz kazánnal, viszont központi fűtés és kémény nélkül is használható. Ennek köszönhetően pedig veszélyek nélkül használhatjuk. Én nagyon gondolkozok az elektromos kazánon, viszont még nem sikerült rávenni magam, hogy be is ruházzak egyre. Talán a legközelebb már ez is lesz az otthonomban.

Ezeken kívül van még elektromos vízmelegítő, bojler, fűtópanel és fűtőszőnyeg is. Ha ezek közül bármelyik is felkeltette az érdeklődésedet, akkor érdemes lehet utánuk olvasni a Fűtésrendszerek weboldalán. Itt tényleg minden hasznos és fontos információt megtalálsz.

Az oldalon még az infrafűtésről, a hőszivattyúról és a napelemről is lehet olvasni. Az Infra padlófűtésről hasonlóan jókat tudnék mondani, mint az elektromosról, így nem ismételném meg magamat. Az infrafűtés egyébként a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb elektromos fűtési módszer. Hasznos lehet erről is többet tudni. Főleg, ha tudatosan szeretnénk dönteni és választani.

A hőszivattyú a legnépszerűbb megújuló energiás rendszer, így nem is csoda, hogy erre a fűtési módszerre a szolgáltatótól még kedvezményes tarifát is lehet igényelni. Ha attól tartasz, hogy az áram drágább, mint a gáz, akkor ezekkel a lehetőséggel élni kell és máris nem lesz olyan nagy különbség.

Sőt, ha napelemes rendszert is telepítesz az otthonodra, akkor önellátóvá is tudsz válni. Hiszen a napelem előállítja a fűtéshez szükséges energiát, így máris nem kell a szolgáltatótól várni a szükséges áramot. Amennyiben a napelem kivitelezése jól sikerült, akkor az egész ház áramellátását képes lesz ellátni, így még attól sem kell tartani, hogy esetleg emelnek az árakon. Egy napelem megtérülése nem rövid idő, viszont mindenképpen megéri, még így is.

Ha te is gondolkoztál már azon, hogyan lehetnél még környezettudatosabb és hogyan tudnád a gáz fűtést kiváltani, akkor az elektromos fűtési rendszerek között érdemes szétnézni. Számtalan lehetőséget kínálnak, nekünk már csak élni kell vele. A Fűtésrendszerek mindenben segítenek.