A tanulás mellett egy kis diákmunka is belefér

Annak idején, amikor az egyetemről esett szó valamilyen beszélgetésben, egyenesen rettegtem. Mindenki beijesztett, hogy örüljek, amíg gimnazista vagyok, mert ha átkerülök egyetemre, már nem lesz ilyen könnyű dolgom. Ehhez képest a legjobb időszakomat élem főiskolásként.

Persze sok a tananyag és rengetegszer nagyon nehéz is, de egyáltalán nem olyan megterhelő, mint minden egyes nap reggeltől délutánig bejárni egy iskolába, ahol folyamatosan órák vannak.

Sokkal szabadabbnak érzem magam, jobban be tudom osztani az időmet és teljesen más jellegű a tananyag is. Nem tudom, ezt ki éli meg rosszabbnak, de én biztosan nem.

Mivel rengeteg volt a szabad időm és eleve is tervben volt úgy döntöttem, hogy diákmunkát szeretnék vállalni. Valami olyat kerestem, ami rugalmas, nem igényel sok tapasztalatot és szaktudást, de azért jó az órabér is.

A hirdetések között böngészve rátaláltam a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka weboldalra, amiről még nem is nagyon hallottam ezelőtt.

Ez az iskolaszövetkezet műszaki, IT, fizikai, gazdasági, HR, marketing, alkalmi vagy akár otthonról végezhető munkákat kínál diákoknak. Továbbá olyan további előnyökkel jár, ha nálunk vállalsz munkát, mint a szakmai gyakorlat leigazolása, a rugalmasság, az online adminisztráció és több körös interjúk a kiválasztáskor.

Egy kis böngészés után két állást is találtam, ami megfelelő lett volna nekem, így mindkettőre leadtam a jelentkezésemet. Az egyikkel kapcsolatban már másnap kaptam visszajelzést az iskolaszövetkezettől és egy telefonos interjún keresztül egyeztettünk a munkáról és rólam. Mivel nekem megfelelt továbbra is az állás, ők pedig alkalmasnak találtak a betöltésére, továbbküldték az adataimat a diákot kereső cégnek.

A cég egy héten belül visszajelzett és behívott egy személyes beszélgetésre, ami hála égnek sikeres kimenetelű volt és felvettek az állásra. Ezután következhetett egy kisebb adminisztrációs folyamat, ami nagyon könnyedén és gyorsan ment, nem úgy mint átlagosan a többi helyen. Miután bejelentkeztem a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka weboldalon és feltöltöttem minden adatomat, ők kiállították az összes szükséges okmányt és dokumentumot, amit én elektronikusan alá is írhattam.

Így hamar megkezdődhetett a munkavégzés és azóta is zavartalanul folyik. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű lesz ez a folyamat, de úgy látszik a megfelelő iskolaszövetkezettel ez ilyen könnyedén zajlik. Válaszd te is őket a stresszmentes diákmunkáért!