Az elmaradt diplomaosztó helyett kárpótlásul egyedi pólókat rendeltünk

Ebben az évben sikerült végre befejeznem az egyetemet. Olyan fura érzés, hogy pár évvel ezelőtt még abban a hitben voltam, hogy az, hogy ha diplomával rendelkezem majd sok mindent megváltoztat. Most azonban rá kellett jönnöm, hogy végül is a diploma is csak egy darab papír, és ami igazán számít, az a tapasztalat. Az egyetem egyébként remek hely volt a tapasztalatok megszerzésére, nagyon sokat tanultam és sok kitűnő embert megismertem. A lehetőségeim köre ugyan nem lett sokkal szélesebb, de a látószögem mindenképpen.

Nekem még szerencsém is volt, mert a tanszék nem várta el, hogy minden könyvet beszerezzünk, és súlyos pénzeket öljünk bele olyan könyvek megvásárlásába, ami egyébként online is elérhető lenne. Rengeteg tananyagot egyszerű pdf-ként is elértünk. Gyakran éppen maguk a tanárok küldték őket nekünk át. Ezt mi hálásan fogadtuk, mert nem csak pénzt spóroltak nekünk, hanem jó pár kilogrammot is, amit így nem kellett mindig magunkkal cipelnünk az órákra. Egyébként meg minden más olvasmány beszerzésére ott volt az egyetemi könyvtár.

Az utolsó évem végére nagyon összetartó közösséggé kovácsolódtunk. És nem csak mi, diákok, hanem a tanáraink is. Mivel az iskola a járvány miatt be volt zárva a tanév utolsó néhány hónapjában, még csak elbúcsúzni sem tudtunk. Valamilyen módon azonban meg szerettünk volna emlékezni az együtt töltött pár évről. Egy olyan ötlettel szerettünk volna előállni, amiből mindenki kiveheti a részét. Mivel se diplomaosztónk nem volt és bankettet sem tudtunk rendezni, végül amellett döntöttünk, hogy egyedi pólókat készíttetünk. Ez persze nem kis feladat, hiszen olyan mintát kell találni, ami a diákoknak és a tanároknak is megfelel. Létrehoztunk egy olyan chat csoportot, amiben mindenki meg tudja osztani az ötleteit. Pár órán belül már vagy 10 javaslat is érkezett a tökéletes pólókra.

egyedi póló rendelés

Volt egy ügyes kezű fiú az évfolyamban, akiről tudtuk, hogy imád rajzolgatni, és még tetoválással is foglalkozik szabadidejében. Őt bíztuk meg azzal, hogy a bedobott ötletek alapján megtervezzen valami kreatív mintát, ami az évfolyamunkat jelképezi. Nagy lelkesedéssel vetette bele magát a feladatba, és 3-4 nap múltán elő is állt a kész mintával. Mivel mindenki áldását adta rá, még a tanárok is, jöhetett a következő lépés: olyan pólónyomót találni, aki ekkora mennyiségben is igényesen tud dolgozni. Ennek a felkutatására pedig éppen én jelentkeztem. Több cég oldalát is végignéztem, de mindegyik esetben volt valami olyan feltétel, ami miatt nem rájuk esett a választásom. Kiderült, hogy nem is olyan egyszerű dolog ez az egyedi póló rendelés.

Már kezdtem minden reményt feladni, amikor is rátaláltam a Lolmarktra. Már elsőre szimpatikusak voltak, mivel láttam, hogy a saját maguk által kínált minták is igényesek voltak. Az egyedi póló rendelés pedig nagyobb mennyiségben is lehetséges, nem csak a már felkínált minták, hanem akár saját, hozott minta alapján is. Ami különösen megtetszett bennük az az, hogy nyitottak akármilyen ötlet kivitelezésére. Ha pedig a kínálatukban nem találtuk meg a nekünk tetsző mintát, vagy feliratot, akkor szívesen segítenek azt megtervezni. Ha a minta már megvan, akkor a pólónyomást hipp-hopp el is végzik. A leírtak alapján már másnap ki is tudják szállítani az elkészült pólókat. Ez aztán a sebesség!

Ami egy ilyen nagy rendelés esetén aggodalmat tud még okozni, az az, hogy ahány ember, annyi méret létezik. Sajnos előfordulhat, hogy valaki nem jól lövi be, mekkora méret kell neki, és az vagy túl kicsi lesz, vagy túl nagy. A Lolmarktnak erre is volt egy jó megoldása: méretbiztosítást kínálnak. Ez azt jelenti, hogy alig 200 forint ellenében bebiztosíthatjuk magunkat arra az esetre, ha a megrendelt póló mérete nem lenne megfelelő. Ilyenkor a rossz méretet visszaküldhetjük, és ők ingyen kicserélik nekünk úgy, hogy még a kiszállításért sem kell fizetnünk. Méretbiztosítás nélkül viszont, ha a pólót valamilyen okból ki kell cserélni, a szállítás költsége minket terhelne. Ezzel engem teljesen meggyőztek arról, hogy ők lesznek azok, akiket biztonsággal felkérhetünk a pólóink elkészítésére.

Amellett, hogy gyorsan és megbízhatóan dolgoznak, a pólók és a nyomatok élettartamára sem lehet panasz, hiszem prémium minőségű anyagokkal dolgoznak, ehhez képest elég alacsony áron. Meg is írtam a csoportba, hogy mindenki jelezze mekkora méretű pólóra lenne szüksége, és milyen színben szeretné megkapni. Persze ez volt a legidegőrlőbb része a dolognak, mert amikor már úgy tűnt, hogy mindenki eldöntötte mit akar, az utolsó pillanatban valaki mindig variált valamin. Hol rájött valaki, hogy az ő mérete nem is S, hanem inkább M, hol pedig az jutott eszébe valakinek, hogy a sárga nem is áll neki annyira jól, ezért inkább kék színben szeretné megkapni a pólót.

Elég sokáig tartott minden igényt összeszedni. Nem csak a színt és méretet kellett összeírnom, hanem azt is számon kellett tartani, hogy hány darab férfi, és hány darab női póló lesz majd. És ez még nem minden, azt is fel kellett mérni, hogy ki igényel méretbiztosítást, és ki nem. Ez konkrétan majdnem egy egész hetes procedúra volt, mert természetesen vannak olyanok is, akik csoportos beszélgetésben nem hajlandóak válaszolni, de még csak a beszélgetést elolvasni sem. Ilyenkor még külön privát üzenetekkel kellett pár embert bombázni. Ha előre tudtam volna, hogy mit vállalok magamra, lehet, hogy inkább valaki másra hagytam volna ezt a feladatot.

Amikorra végre már mind a negyven ember mérete és igénye összegyűlt, úgy éreztem magam, mint akinek a válláról egy hatalmas nagy, nehéz követ vesznek le a válláról. Ekkor jött a következő probléma: hogy oldjuk meg a fizetést? Abban maradtunk, hogy mindenki elutalja a póló árát egy közös számlára. Arról a számláról pedig egyben ki tudjuk fizetni a pólónyomást. Nagy nehezen, több mint két hetes “küzdelem” után végül csak sikerült leadni a rendelést.

Bár mi magunk elég macerásak voltunk, a Lolmarkt az ígérteknek megfelelően valóban gyors munkát végzett, és hamarosan meg is érkeztek a kész pólók. A nyomat minősége tökéletes volt, a minta minden részlete remekül mutatott rajta. Visszaküldeni szerencsére csak két pólót kellett, de mind két ember kért méretbiztosítást is. Még jó, hogy előre gondolkodtak, mivel így megspóroltak egy kiszállítási költséget. Mindannyian teljesen elégedettek voltunk. A pólók szépek, puhák és kényelmesek voltak.

A tanév utolsó napján végül egy nagy közös videóhívást indítottunk, ahol mindenki megmutathatta, hogyan is mutat rajta az évfolyamunk pólója. Ekkor éreztem azt, hogy valóban lezárult egy meghatározó időszak, amit soha nem fogok elfelejteni. És nem is kell a felejtés miatt aggódnom, ugyanis az egyedi évfolyam póló mindig emlékeztetni fog, akárhányszor kinyitom a ruhásszekrényemet.