Az internet nagy kincs, de a könyvtárad és a lakásod is az

Egy volt egyetemi évfolyamtársammal, Zsófival régóta beszélgetünk arról, hogy a digitális forradalomban mit szeretünk és mit nem.

Abban egyet szoktunk érteni, hogy a tudás demokratizálásban óriási szerepe van az internetnek és az ingyenesen, digitálisan elérhető tananyagoknak, ugyanakkor megállapítottuk azt is, hogy a könyv fizikai testét számunkra nem tudja kiváltani a digitális tartalom.

Az egyetem alatt például a hozzánk legközelebb álló szerzők műveit általában megvásároltuk könyv formájában, még akkor is, ha egy adott tárgyhoz elég lett volna belőle 40-50 oldalnyi anyagot lefénymásolni.

Zsófi unokahúga, Noémi, aki egyébként hozzánk hasonlóan bölcsész volt, ugyanígy volt ezzel, s a szobájában nagy gonddal gyarapított és rendezgetett könyvtára óriási kincs volt a számára. Nem tekintett ereklyeként a könyvekre, sőt, a lapok rendszerint tele voltak az olvasás legkülönfélébb nyomaival, és pont ezért jelentettek számára olyan sokat.

Egy kisebb lakástűz alkalmával azonban pár hete Noéminek a fél könyvtára leégett, s Zsófitól tudom, hogy az eset mennyire megviselte őt, szörnyen haragudott magára, hogy a lakására és az ingóságaira nem volt kötve semmilyen biztosítás.

Éppen ezért amikor legutóbb kávéztunk Zsófival, arról beszélgettünk, hogy nekünk is kellene biztosítást kötnünk, hiszen bárkivel megtörténhetnek ehhez hasonló dolgok.

Zsófi azt mondta, hogy a bátyja, Dénes a Pannon Safe nevű szolgáltatóról elég jókat mesélt neki, s hogy ő is megnézte a weboldalukat, ami elsőre szimpatikus volt neki, és nem csak az információk közérthető formában való megosztása miatt, hanem azért is, mert az oldalukon még online lakásbiztosítás kalkulátor is van.

A cégnek komoly tapasztalata is van, hiszen 17 éve vannak a piacon, s az ügyfelek visszajelzése alapján is megbízhatóak, hiszen, ahogy azt a honlap írja, 92%-uk, ha újra választaniuk kellene, ismét a Pannon Safe csapatát választaná.

Igen sok biztosítóval állnak kapcsolatban, s ezen biztosítók ajánlatai közül igyekeznek kiválasztani a lehető legjobbat, azt, amelyik az ügyfél speciális igényeinek a leginkább megfelel, s a honlapon található ügyfél-vélemények alapján ez a cég valóban kiemelt figyelmet fordít az egyedi igényekre.

Zsófi például kitalálta, hogy ő mindenképp olyan biztosítást szeretne kötni, amelyik nyitva hagyott ablak miatt keletkezett ázási károkra is kiterjed, ugyanis egyszer, évekkel ezelőtt az történt vele, hogy az egyedi készítésű, frissen vásárolt ágya, amit saját kezűleg tervezett lelakkozni, egész egyszerűen teljesen elázott és felpúposodott.

Dénesnek meg a kerti bútorai voltak nagyon fontosak, úgyhogy ő arra figyelt a szerződésnél, hogy azok mindenképpen belekerüljenek.

Nagyon fontos tehát a megfelelő, teljes mértékben egyénre szabott lehetőség megtalálása, amiben ennél a szolgáltatónál az online lakásbiztosítás kalkulátor mellett a dolgozók szakértelme és készségessége is segít az érdeklődőnek.

Úgy tudom, hogy pár napja Noémi szerződése is meglett, neki is még Dénes ajánlotta ezt a céget nem sokkal a tűz után, és hogy az eset óta most tud először kicsit nyugodtabban aludni, ami nem is csoda, hiszen az életünk után a múltunkat, jelenünket és jövőnket jelentő otthonunk a legfontosabb.