Az részecskeszűrő tisztításáról bezzeg nem írnak a tankönyvek

Általános iskolában mindig nagy izgalommal vártam a tankönyvosztást a tanév kezdete előtti napokban. Imádtam a színes tankönyveket és az illusztrációikat. És hát alkalmanként én is szerettem társakat pingálni az eredeti illusztráció alakjainak. A gyerekkori tudásom tárházaként tekintettem a tankönyveimre, sokakat közülük még éveken keresztül megőriztem. Sőt abban is biztos vagyok, hogy ha elkezdenék a garázsban kutakodni, akkor még a régi első, második osztályos könyveimet is megtalálnám valahol egy doboz mélyén. Milyen jók is voltak azok a régi szép idők, amikor az egyetlen felelősségem még csak az volt, hogy jól teljesítsek az iskolában.

Most már ezzel szemben elég sok mindent kell észben tartanom, és ez néha eléggé leterhel és nyomaszt. Vannak dolgok, amiket az iskolás tankönyvekből nem tudhattam meg. Például azt, hogy hogyan tudom rendbe tenni az autómat. Nincs két éve, hogy hatalmas, kitartó küzdelem árán nagy nehezen megszereztem a jogosítványomat. Egész jó áron hozzájutottam egy használt autóhoz is, amit azóta is vezetek, bár még mindig elég óvatosan. Egyszerűen nem értek a kocsikhoz, és még egy kicsit félek is tőlük, csupán egy olyan gépezetként tekintek rájuk, amik eljuttatnak engem A-ból B-be. Nem is csoda hát, hogy mindig gyomorgörccsel megyek az autószervizbe. Ilyenkor mindig attól félek, hogy egy szót sem fogok érteni abból, amit a szerelő mond.

Legutóbb például azt a tanácsot adta, hogy ha jót akarok, hamarosan tisztíttassam ki a részecskeszűrőt. A gond ott kezdődik, hogy én azt sem tudtam, hogy az autómban van ilyen, hogy részecskeszűrő. Először az internet, majd egy hozzáértő barátom segítségét kértem. Mint kiderült, a részecskeszűrő egy olyan autóalkatrész, amely a kormot szűri ki az eltávozó gáznak utat adva, és nem mellesleg irtózatos áron kapható. Jó tanácsot adott hát a szerelő, mert nem szeretném megvárni, amíg teljesen elromlik, hogy aztán több százezres kiadást teremtsen nekem ezzel. Maradt tehát az a megoldás, hogy veszek részecskeszűrő tisztító adalékot, és kitakaríttatom az alkatrészt.

Részecskeszűrő tisztító adalék vélemények kellettek nekem ahhoz, hogy azt is be tudjam azonosítani, melyiket érné meg megvásárolnom. A megfelelő tisztító adalékot kutatva találtam meg az olajwebshop.hu oldalát. Itt részletesen minden termék működési elve le volt írva, és a gyártóról is számtalan infót feltüntettek. Az termékleírásokat olvasgatva kezdtem egészen kikupálódni részecskeszűrő tisztító adalékok tekintetében. Ugyanerről a webshopról végül meg is rendeltem egyet, amit elviszek legközelebb a szerelőnek. Egy lépést legalább megtettem a magabiztosabb autózást felé azáltal, hogy magam kerestem meg a tisztítót, még akkor is, ha a döntést végül részecskeszűrő tisztító adalék vélemények alapján hoztam meg.