Éttermi eszközökre nincs tananyag, de nekem van jó tippem!

Iskolába mindenki járt már, több vagy kevesebb ideig – így hát a különböző tananyagokkal mindenkinek van valamennyi tapasztalata. Ha sokáig jártál iskolába, például azért, mert még nem volt eléggé eleged az oktatásból a középiskola végére és elmentél még egy – vagy éppen több – egyetemi képzést is elvégezni, akkor biztos lehetsz benne, hogy már elég sok mindennel találkoztál. Én személy szerint például majdnem dobtam egy hátast, amikor a bölcsészkarra kerülve sok mindennel találkoztam, csak tankönyvekkel nem – egy-egy tantárgyból voltak konkrét egyetemi tankönyvek (jó részüket éppen az adott tárgyat oktató tanár írta), de a jó pár egyetemi szemeszteremet többségében gyakorlatilag a vállamon egy vászontáskával éltem túl, amelyben elég ritkán kapott helyet bármilyen tankönyv. főleg, hogy hozzánk is pillanatok alatt elért a szerintem számodra is ismerős online oktatás szele, ennek köszönhetően – kinek örömére, kinek bánatára – nemhogy az iskolába nem jártunk be, de a tankönyveknek is búcsút inthettünk. Amit eddig személyesen körmöltünk a füzetünkbe vagy a laptopjainkon az előadótermekben, azt jó ideig videó- vagy hangfelvételekről hallgathattuk meg és jegyzetelhettük ki otthon az ágyunkból, más kérdés, hogy a koncentrációt ez nem könnyítette meg, hiszen így az utolsó porszem is végképp érdekesebbé vált a tananyagnál.

Ettől függetlenül az online kapott tananyagoknak is megvoltak és vannak is a maguk előnyei: dokumentáltak, visszanézhetőek, védi a tanárt és a hallgatót is, hiszen egy vizsga esetén mindketten hivatkozhatnak arra, hogy egy téma benne volt- e megfelelően az átküldött anyagban vagy sem; sőt az is visszanézhető, hogy valóban el lett-e juttatva a hallgatókhoz megfelelően. Tehát szerintem annak ellenére, hogy vannak hátrányai bőven az online oktatásnak és anyagoknak, amennyiben jól használjuk őket, akkor sok előnnyel is rendelkeznek, amelyek miatt nem feltétlenül érdemes őket a kukába dobni – nálunk például több helyen is többé-kevésbé megmaradtak mint bevett módszerek, a hallgatók nagy örömére, és az oktatók is meglepően jól megbarátkoztak velük.

Száz szónak is egy a vége, érdemes minden tananyagot minél több helyen és módon megőrizni – viszont vannak olyan dolgok az életben, amelyeket csak megtapasztalni tudunk, mert nincsenek hozzá általános érvényben lévő, leírt javaslatok. Épp ilyen például az is, amellyel a vendéglátósok mindegyike szembe kerül, a kezdők pedig alaposan meg is küzdhetnek vele, ez pedig nem más, mint a megfelelő konyhai és éttermi eszközök beszerzése! Mi kis családi vállalkozásunkban már réges-régen szinte kizárólag a hunniakristaly.hu weboldalán keresztül szerezzük be kis vendéglőnkbe az elemeket, Lássuk be, sajnos minden termékkategóriában egyre magasabb arányban fordulnak elő olyan termékek, amelyek vagy nem képviselnek jó minőséget, vagy irreálisan drágák – rosszabb esetben a kettő tényező együtt is jár, ami szerintem az egyik lehető legrosszabb párosítás. Ilyenkor általában a marketing az, ami igencsak jól sikerül és ezzel ejtik át a gyanútlan vevőt – bár nem egy tudatos vásárlót is láttam már a jó marketing csapdájába esni. Mi magunk is jó pár üzlet kipróbálásán voltunk már túl, több-kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel – már épp kezdtük feladni a reményt és beletörődni a túlárazott, nem épp kimagasló minőségű termékekbe, amikor rábukkantunk a hunniakristaly.hu weboldalára. Őszintén szólva már meglehetősen szkeptikusak voltunk, mire hozzájuk sikerült eljutni, hiszen nem kevés csalódás állt mögöttünk, így hát nem voltunk rest és ki is használtuk azt a lehetőséget is, hogy személyesen nézzük meg a forgalmazott termékeiket – mert náluk erre is van lehetőség budapesti és debreceni üzleteikben, ahol te magad is meggyőződhetsz mindenről személyesen.

Na de hogy miért is kötöttünk ki végérvényesen a hunniakristaly.hu-nál? Természetesen ennyi ömlengés után joggal teheted fel a kérdést.

A hunniakristaly.hu oldalon kizárólag magas minőségű éttermi termékekkel találkozol, mindezt nagyon korrekt áron. Minden fent szereplő áru kifejezetten a vendéglátósok igényei szerint került megtervezésre és legyártásra, ami annyit jelent, hogy igencsak bírják a gyűrődést. Példának okáért a porcelántányérjaik nem egyszerűen szépek és széles választékban elérhetőek, hanem a külső bevonat jóval vastagabbra készült, mint a hagyományos, háztartási porcelánok esetében, így tartósabbak is; mindemellett csorbulás-mentesre is tervezték őket.

Szintén széles választékban találhatsz náluk hatalmas konyhai edényeket, fazekakat, amelyeknél nem csupán a méretük a fontos, hanem a koncepció is: hogy a súlyt, ami beléjük kerül, biztonságosan elbírják, a fogantyúk természetesen rendkívül erősre lettek tervezve, nagyon jó tartással, mindemellett a speciális anyagnak köszönhetően egyrészt rozsdamentesek, másrészt a lehető legtökéletesebben simulnak rá a platnira, hogy minél hatékonyabban főzhessenek bennük.

Hacsak valaki nem egy menő fine dining éttermet vezet, akkor gyakran adódik olyan eset is, amikor a meghagyott ételt kérik elvitelre. Természetesen erre az esetre is illik felkészültnek maradni, ennek az igénynek pedig természetesen a hunniakristaly.hu-nál is eleget tesznek és gond nélkül be tudsz vásárolni náluk az elviteles dobozokból és különböző csomagolóanyagokból is. Viszont akkor is a te üzleted lehet, hogyha mondjuk egy kis kávézót, cukrászdát, fagylaltozót vezetsz, hiszen a cukrászathoz és fagylaltokhoz is szinte minden szükséges eszköz elérhető, amelyre szükséged lehet – legyen az elegáns tálca, habverő, fagylaltoskehely vagy fagyiskanál, mindent megtalálhatsz egészen a praliné-és bon-bon öntőformákig.

Persze nem kizárólag a hagyományos éttermekbe szükségesek ilyen eszközök, hanem egy speciális ágazatnak, a menzára is szükség van minden szükséges felszerelésre. Erre gondolva kaphatsz a webshopban zsúrkocsikat, műanyagtálcákat, adagtálakat és evőeszköztartókat – ezek akkor is szükségesek, ha egy gyorséttermet viszel. Mivel itt azért jóval nagyobb annak veszélye, hogy egy-egy tányér leesik és darabjaira hullik elérhetőek a Repeta márkájú törhetetlen tányérok és egyéb eszközök is, amelyek ennek elébe mennek és nagyságrendekkel megnöveli az anyag az eszköz várható használati tartamát. És persze egy kis nosztalgia: biztos vagyok benne, hogy emlékeidben Neked is élnek a műanyag, színes kancsók az óvodai és iskolai menzákról – természetesen ezek is számos méret- és színváltozatban vannak készleten!

Nyilván egy étteremben a tisztaságot is meg kell tartani, no meg egyébként sem lehet minden piszkos dolgot kidobálni, így a mosogatás és takarítás is egy olyan terület, amelyhez be kell szerezni pár eszközt; még ha nem is olyan sokat, akkor is érdemes megnézni, hogy honnan és milyen ár-érték arányban vásárlunk. A hunniakristaly.hu weboldalán számos típusú, méretű mosogatókosár közül válogathatsz, ahogy nincs hiány a kézmosókból és különböző csaptelepekből sem, de természetesen a kínálatukban helyet kaptak még a fémtisztítók, dörzsiszivacsok, fertőtlenítő gépek, kefék, hajhálók…

Mint magad is láthatod, a hunniakristaly.hu választéka egészen széles és legyél felelős bármilyen jellegű étteremért, mindenképpen érdemes meglátogatni a weboldalukat vagy valamelyik üzletüket, hiszen biztos, hogy találsz olyan terméket, amelyre neked van szükséged. Számunkra az egyik lehető legjobb dolog volt az, hogy rájuk találtunk, hiszen már egyáltalán nincs gondunk a konyhai eszközeink beszerzésére – győződj meg erről te is!