Két tananyag között információt gyűjtöttem

Az érettségi életünk egyik sarkalatos pontja. Főleg, ha még egyetemre is megyünk a gimnázium után. Mindig irigykedtem azokra a diákokra, akik túl voltak már rajta. Na, én is nemsokára ezek közé fogok tartozni. De elsőnek is meg kell tanulnom, vagyis inkább átismételnem az elmúlt négy év tananyagjait magyarból, földrajzból és történelemből.
Általában reggel 8-tól este 8-ig tanulok. Szép lassan átrágom magam a témakörökön.

Mindig is jó tanuló voltam, de azért az ismétlés során előjönnek olyan információk, amelyeket valószínűleg a dolgozatok után az agyam kis szegletében helyeztem el. Illetve volt olyan tananyag is, amelyre azt mondta a tanár, hogy úgy sem kéri. De kérte. Az írásbeli rész könnyen ment, de nem szereztem elég pontot ahhoz, hogy a szóbelire csak tessék-lássék tanuljak.

Négy órakor mindig eljön az a bizonyos holtpont. Egyik nap például sírva fakadtam. Hiába próbáltam megtanulni egy oldalt, egyszerűen nem bírtam befogadni. Túl sok információ volt már az agyamban. Ekkor jött be anyukám a szobába, és azt mondta, hogy tartsak egy kis szünetet, és segítsek neki.

Megkért, hogy keressem fel a Color nyomda weboldalát, pontosan a https://www.colornyomda.hu/munkaink/matrica-etikett-cimke-nyomtatas/ részleget és jegyzeteljek ki pár információt. Ebben a fülben a matrica, címke, etikett nyomtatás részleteit találtam meg egy ajánlatkérő dobozzal együtt. A leírtak alapján címkékkel és matricákkal mindenhol találkozunk. A termékcímkéktől kezdve a márkajelet viselő dombormatricákon át a művészi és a vidám gyermekmatricákig bezárólag eléggé széles felhasználási területtel rendelkeznek. Legyen szó bármilyen vállalkozásról, ezek megléte mindig is szükségszerű lesz.

Az említett ajánlatkérés alatt azt is megtudhatják az érdeklődők, hogy mi a legfontosabb a matricák és a címkék esetében. Ezek a tulajdonságok nagyban függenek a felhasználási területtől. Ennek alapján négy nagy csoportot különítenek el. Vannak a non-profit címkék és matricák, a for-profit művészi matricák, az irodai, munkahelyi címkék (ezek általában üresek, hogy a munkatársak ráragaszthassák dolgokra, írhassanak rá, ide tartozik a dossziék címkéje) és a törvényi előírás szerinti matricák.

Ahhoz, hogy saját, egyedi matricánk legyen, nem kell mást tennünk, csak elküldeni a Color nyomda számára a következőket: a felhasználási területet, darabszámot, grafikai tervet, a formát, a beltéri és kültéri felhasználást.

A https://www.colornyomda.hu/munkaink/matrica-etikett-cimke-nyomtatas/ -on túl az igényesen kialakított weboldalon tovább kutakodtam. A bemutatkozó kis film megnézése után elolvastam a cég történetét is. 1996-ban két egyéni vállalkozásból alakult, ahol 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező ofszet nyomtatás technológiai eljárásokat ismerő szakemberek és nagy kreativitással bíró fiatalok dolgoznak. Összeállva egy teljes körű nyomdai szolgáltatás nyújtanak mindenki számára. Jelszavukhoz tartozik a nyomtatás rövid határidőn belül. Legyen szó színes vagy fekete-fehér, nagy vagy kis tételről a Color nyomda csapata minden igényt a legjobb minőségben próbál kielégíteni. Szem előtt tartják az árérzékenységet, nagy hangsúlyt fektetnek ezáltal a nyomtatási árakra. Minden munkatárs a saját részlegén kiváló szakismerettel rendelkezik, arról nem is beszélve, hogy más-más részleg foglalkozik a grafikai megtervezéssel, kivitelezéssel, digitális nyomtatással, ofszet nyomtatással, stancolással, könyvkötészettel, egyedi naptárak készítésével.

A megrendelők között találunk intézményeket, magánszemélyeket, vállalkozásokat, és minden egyes vevő széles választék között keresgélhet. Ezeket a termékek között meg is találjuk. Az etikett nyomtatás mellett még fali dekorációt, papírpoharat, irodai kiegészítőket, névjegykártyát, szórólapot is kérhetünk. A leadási segédleten belül pedig a megrendelés gördülékenysége érdekében hasznos útmutatók állnak rendelkezésünkre.