Már az iskolában is tanítanak a napelemes rendszerekről

A napelem méretekről érdeklődött valamelyik nap a kisebbik gyermekem, és csodálkoztam is, hogy honnan ez a téma. A házunkon már évek óta napelemek vannak és ezek segítik a háztartásunk energia-ellátását, mégsem beszéltünk eddig komolyabban róla. Aztán kiderült, hogy az egyik tankönyvében olvasott a napelemes rendszerekről és innen az érdeklődés.

Elmeséltem neki, hogy mi is az a napenergia, a napelem és hogy hogy zajlik ez az egész folyamat. Mivel már nagyobb és nagyon érdeklik a műszaki dolgok, így belekérdezett, hogy hogy is működik a rendszer és mitől függ, hogy hová hány napelem kerül. A napelem méretekkel mi magunk is sokat foglalkoztunk még az építkezés idején, hisz abban ugyan biztosak voltunk, hogy szeretnénk felszereltetni a napelemeket, abban viszont már korántsem, hogy mire is van szükségünk pontosan.

napelem méretek

Hisz előtte panellakásban éltünk, nem tudtuk, hogy milyen mennyiségű villamosenergiát fogyasztunk majd a családi házban. Hisz itt több szoba lesz, nagyobb helyiségek, több háztartási berendezés. Nem is beszélve a kinti berendezésekről, világításról, fűnyíróról vagy a több klímáról, illetve arról, hogy tervben volt egy medence telepítése és egy elektromos autó beszerzése is.

A napelem méretek esetében a kivitelezők, és a napelemesrendszerek.info volt óriási segítségünkre az első pillanattól az utolsóig. Profi szakemberek, akik tanácsokkal láttak el bennünket és bármilyen kérdésünkre hiteles, pontos, szakértői választ kaptunk. A méretekről pedig annyit, hogy inkább legyen egy picit túlméretezve, mint alul, hisz ha kevesebb energiát termel a rendszer, mint amennyire szükségünk van, akkor bizony továbbra is jönni fognak a villanyszámlák. A napelemesrendszerek.info erről szóló cikke tökéletes tanácsokat adott.