Mindenhez van tananyag

Mindig is nehezemre esett azt a nagy mennyiségű tananyagot megtanulni, ami a tankönyvekben szerepelt. Valahol általános iskola felső tagozatában kezdett igazán bonyolult lenni megfelelni az elvásároknak. A mai napig pedig csak ámulok, hogy egyes emberek mennyi mindent képesek megtanulni, szóról szóra bemagolni.

A múltkor például találkoztam egy régi barátommal, akinek van telefonszervizes ismerőse. Mesélte, hogy van egy márkafüggetlen gyors szerviz az Alleban, ahol ugye sok féle telefonhoz kell érteniük egyszerre, illetve nem csak egy féle rendszerhez, hiszen egy iPhone egészen más, mint egy Huawei. Arról nem is beszélve, hogy nem ugyanaz fog történni egy iPhone akkumulátor csere alatt, mint mondjuk egy kijelző cserre alkalmával. Szerintem az itt felmerülő különbségeket nem nagyon kell kifejteni, hiszen elég egyértelmű. Azért nem semmi, hogy valakinek nem okoz gondot egy iPhone akkumulátor csere és ugyanez ez az ember egy órán belül bármilyen más készüléken is tud egyéb javításokat végezni. Na itt aztán tényleg mindent is kell tudni!

Tudom, hogy minden szakmának megvannak a maga nehézségei és mindenki komoly tananyagot sajátít el, mire igazán profi lesz a munkájában, de nekem most ezen akadt meg a gondolatom. Annyira sok féle telefon létezik már napjainkban és biztos van, ami hasonló, de vannak nagy eltérések is, és azt bizony mindet tudni kell külön-külön, hogy nehogy összekeveredjenek a dolgok.

Ez a márkafüggetlen gyors szerviz egyébként az LCDFIX üzlete. A legtöbb javítási munkát egy órán belül elvégzik, és ha valakinek szükséges, tud náluk venni fóliát is a készülékére, illetve foglalkoznak telefon felvásárlással, készülékek felújításával, iPhone akkumulátor cserével, egyéb Androidos telefonok akkumulátor cseréjével. Természetesen van náluk kijelző csere is, szóval, amire csak szükségünk lehet, ha tönkre megy valamilyen oknál fogva a telefonunk, vagy ha csak újat szeretnénk, viszont a régi még van olyan állapotban, hogy érdemes felújítani.

Biztos vagyok benne, hogy kemény munka volt ezt a tömérdek mennyiségű információt elraktározni és megtanulni a megfelelő módon használni a mindennapokban. Nyilván azért is érdekes ez számomra, mert tőlem aránylag távol áll a technika, sosem voltam ügyes benne, így csodálom azokat, akiknek ezek a dolgok megmaradnak a fejükben és tudják kamatoztatni utána az életben.

Így látatlanban az LCDFIX munkája biztos nem egyszerű és rengeteg tudás lehet az alkalmazottak fejében, hogy ugyanúgy könnyedén elvégeznek egy iPhone akkumulátor cserét, mint egy bármely más javítást, bármely más telefonon. Szerintem nagyon hasznos is egy ilyen gyors szerviz, hiszen telefonja mindenkinek van és bizony időről időre mindenkié tönkremegy, vagy elkezd külön életet élni.