Munkatársamnak hála bukkantam rá a Herbiovitre

El sem tudom mondani, hány évet töltöttem az oktatásban… az elején természetesen mint tanuló: általános iskola, jó nevű elitgimnázium, egyetem, majd belecsöppentem a munka világába tanárként, mintha sose akarnék elszakadni ettől az igencsak remek és szerethető rendszertől… Bevallom, néha kicsit mazochistának is éreztem magamat emiatt, de hát ha egyszer tanítani szerettem, hát így jártam. Tetszik vagy sem, ez azzal járt, hogy elképesztően sok tananyagot kellett kidolgoznom már a gyakorlatom alatt is, diploma után pedig nem is beszélve: jó pár álmatlan éjszakám is volt emiatt, néha teljesen a végkimerültség határára hajszolva magamat, de hát fő az elhivatottság, ugyebár.

A tananyagok kidolgozása mellett sajnos akadtak problémák a bőrömmel is, ezeket persze számos okra tudtam visszavezetni, de mindenképpen kellett tennem valamit az ügy érdekében. Egy kedves munkatársamnak köszönhetően sikerült megoldanom a problémát: azt mondta, az általa ismert legjobb natúrkozmetikum bolt a https://herbiovit.hu/. Biológia szakos tanárként számára nagyon sok kritikus pont létezett, amikor a tökéletes natúrkozmetikum boltot kereste, őszintén szólva meglehetősen meglepődtem, amikor elmondta, mennyi szempont alapján döntött – jól – a Herbiovit mellett.

Egyrészt, pontosan tudta, hogy a legtöbb cég a “natúrkozmetikum” szót csupán egy hangzatos marketingelemként használja és sem ők, sem pedig a vásárlók nagy része nincs tekintettel arra, hogy egy valódi natúrkozmetikumnak milyen szigorú feltételeknek kellene megfelelnie. Elmondta, hogy egy igazi natúrkozmetikumban minimum 90 % kellene, hogy legyen a természetes eredetű összetevők aránya – mondanom sem kell, a legtöbbnél ez valójában közel sem volt meg, ezzel szemben a Herbiovit natúrkozmetikum boltjában a legalacsonyabb arány is 96 %, ezzel pedig bőven túlszárnyalja az általános kötelező minimumot.

Nagyon fontos, hogy ezek a termékek vegánok: mert furcsa módon az, hogy valami állatkísérlet-mentes és/vagy natúr, az közel sem jelenti azt, hogy nem használtak fel benne valamilyen állati eredetű összetevők, számos ilyenre létezik példa – például a csiganyálas krémek. A Herbiovitnál az állatbarátok is nyugodt szívvel vásárolhatnak, mert natúrkozmetikumaik semmilyen állati eredetű összetevők nem tartalmaznak – és ha már az állatkísérleteknél tartunk, itt is van egy fontos megjegyzés.

A Herbiovitnél a kozmetikumoknál sem a végtermék, sem pedig azok összetevői nem kerültek a gyártás során tesztelésre állatokon, ezáltal ilyen téren is tökéletesen etikus forrásból származnak. Manapság egyébként egyre inkább feleslegessé válhatnának ezek a fájdalmas kísérletek, mert a legtöbb esetben szükségtelenek – a legtöbb esetben legalább olyan pontos eredményeket lehet kapni más vizsgálati alapanyagokon is.

Ezek a termékek nem tartalmaznak SLS-t, parabéneket, vagy éppen ásványi olaj alapú összetevőket. Munkatársam javaslatára én is kipróbáltam több terméket a Herbiovit natúrkozmetikum boltjából és azt kell mondjam, hogy tökéletesen elégedett voltam minden szempontból: a kiszállítás egyrészt gyors, másrészt nagyon korrekt feltételei vannak és szállítási mód is választható. A termékek megfelelő ár-érték arányúak, a hatásfokuk jóval magasabb volt az általam vártnál, minden szuper hatással volt arra a problémára, amire beszereztem – azóta természetesen visszatérő vásárlójuk lettem, és mindenki mást is erre buzdítok!