Nagy család nehézségei

Pár napja összefutottam egy ismerősömmel, akit már évek óta nem is láttam. Tudtam róla, hogy azóta egy nagyobb családja lett, két kicsi gyerekkel és két iskolás korú lurkóval. Természetesen hamar szóba is kerültek és többet is megtudhattam róluk. Kiderült, hogy általában nincs sok probléma velük, a nagyobbak az iskolában is jól tanulnak. Itt kitértünk kicsit arra is, hogy mennyit változott a tananyag az évek alatt. Elmesélte nekem, hogy sok új és sok esetben nehezebb dolgot is meg kell tanulnia a gyerekeknek manapság a suliban. Eleinte erős nemtetszésemet fejeztem ki, mondván, csak túlterhelik őket, mikor inkább játszani, mozogni kellene többet a kisdiákoknak, azonban az ismerősöm hamar megnyugtatott, hogy egyrészt annak is megvan a helye és ideje a napjukban, mindössze más képességek elsajátítását erősítik bennük.

Azt is megtudtam, hogy a nagyobb gyerekek szorgalmasan tanulnak és nem is nehéz velük szülőként. Ugyanakkor a két kisebbel eleinte sok nehézséget tapasztaltak. A fogzási fázisban szegényeknek sok kellemetlenséget okoztak a fogaik, sokat sírtak és aludni sem tudtak a szülők rendesen ebben az időszakban. Mindezt egy érdekes módon kerülték ki: elkezdtek online keresgélni, mivel lehetne a kicsik fogzását megkönnyíteni. A megoldást egy olyan rágóka jelentette, amit csak rágómaki néven emlegetnek otthon. Egy kifejezetten fogzásra kialakított rágókáról beszélünk, ami a különleges kialakításának és összetételének köszönhetően könnyedén és gyorsan enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást.

Nekem ugyan nincs gyerekem, de a jövőben mindenképpen szeretnék, ezért úgy döntöttem, jobban elmerülök a fogzás témakörében, és az ismerősöm által mutatott oldalon meg is kerestem a rágómaki választékot. Örömmel láttam, hogy nem csak széles körű megoldást ad a fogzás okozta panaszokra, de változatos színekben is kapható, így a kicsik is szívesebben játszanak vele. Vidám kialakítása egy fogni és rágni való játékká teszi és ugyan nincs gyerekem, el tudom képzelni, hogy nagy öröm lehet egy babának egy ilyesfajta rágóka. Szintén megörültem, amikor észrevettem, hogy a széles választék mellé még időnként akciók is járnak, bár abban még az ismerősömmel is megegyeztem, hogy egyrészt a kicsik fájdalmának enyhítése érdekében, másrészt a nyugalmas éjszakák biztosításában szinte nincs is olyan, hogy magas ár. A rágómaki igény szerint választható farokkal, vagy farok nélkül is, így ez a különleges kialakítású majmocska egyszerre képes a fájdalom különböző módú csökkentésére és a változatos kialakításnak köszönhetően egy új játékélmény létrehozására. A mai világban, akinek gyereke van, esetleg több is, egy kifejezetten szigorú és feszített napirendet is kell követnie, így a házhozszállítási opció új értékeket kap ennél a terméknél.

Egy igazi hiánypótló kellék a fogzó kicsik számára, ami minőségi alapanyagával, különleges színeivel és gyerekbarát kialakításával. A történet szerint az ismerősöm gyerekei hamar túl is estek ezen a kellemetlen fázison és ismét lehetőséget adtak a kimerült szülőknek a pihenésre. Mindenki boldog, ha a gyerek boldog nem igaz?