Nyelvtanulás online anyagok segítségével

Nagyon szeretek idegen nyelveket tanulni. Az utóbbi időben felerősödött bennem a vágy, hogy a francia tudásomat fel szeretném frissíteni. Élő tanfolyamra nincs kapacitásom eljutni, de szerencsére ma már interneten is elérhető szinte bármilyen tananyag. Befizettem egy online tanfolyamra, amire otthonról tudok kapcsolódni – rendszeres időszakonként érkeznek a feladatok.

Lehetőségem van hanganyagokat hallgatni, gyakorolni a beszédet, és írásos feladatom is bőven akad. Az online tanulás előnyére válik számomra, hogy ha éppen nagyon belemerülök a nyelvtanulás örömeibe, nem kell abbahagynom, mert lejárt az óra, hanem folytathatom, amíg tart a lelkesedésem. Mondhatom, hogy teljeskörűen lefedi az igényeimet az internetes képzés, nagyon élvezem. A francia nyelv tanulása nem véletlenül lett aktuális, a munkám kapcsán körvonalazódnak új lehetőségek, és egy Franciaországba való utazás is előttem áll, ezért is szeretném felfrissíteni a nyelvtudásom.

bt alapítás

A nyelvtanulással párhuzamosan egy bt alapítás gondolata is felmerült, egyre komolyabban fontolgatom az ötletet, hogy meg kéne lépnem ezt a vágyam, de jelenleg még mindig a tájékozódás fázisban tartok. Találtam egy nagyon hasznos oldalt, ahol minden szükséges információt megtalálok, ami a bt alapítással kapcsolatban foglalkoztat. Már többször átböngésztem a grossoffice.hu weboldalt, de olyan sok és sűrű az infó, hogy még fogom tanulmányozni.

A legalapvetőbb információk pontokba vannak szedve, és jól elkülönített fejezetekben térnek ki a gyakori kérdésekre. Ilyen rögtön a legelső pont, amely részletesen tárgyalja a bt alapítás feltételeit. Kiderül, hogy legalább két személy szükséges a bt alapításhoz, enélkül nem is jegyzik be a céget. Én a férjemmel közösen nyitnám a bt-t, egyikünk, például a férjem lenne a kültag, én pedig a beltag. Kft is lehet beltag, de a mi esetünkben ez a kérdés nem releváns.

A következő fejezet azt tárgyalta, hogy mekkora tőke szükségelteik egy bt alapításhoz. A kezdetekhez minimális összeg, akár fejenként ezer forint is elegendő. A tizennyolc éves korhatár csak beltagnál kötelező, kültagnál nem.

Az okmányok érvényessége viszont feltétele a bt alapításnak: ügyvéd előtt szükséges bemutatni személyi igazolványt, lakcímkártyát, adókártyát. A bt székhelyének jogszerűségét is igazolni kell. Mindenképpen szükség van egy ügyvédre, aki előtt a betéti társassággal kapcsolatos iratokat alá kell írni.

A bt alapítás további menete is érthetően el van magyarázva. Konzultációs időpontkéréshez a telefonszám fel van tüntetve. E-mail cím is rendelkezésre áll, ahová a letöltött, megszerkesztett dokumentumokat csatolva kell elküldeni. Majd az iratok átadása következik, személyes megjelenés aláírással és további adminisztrációval támogatottan ügyvédi ellenjegyzéssel. A cégbírósági bejegyzés a következő mozzanat, ennek sikeres megtörténtről értesítenek mind e-mailben, mind telefonon. Már csak egy számlanyitás maradt hátra, e-akta postázása a banki címre, és ezek röviden összefoglalva egy betéti társaság alapításának a menete lépésről lépésre.

Nagyon fontos, hogy a bt székhellyel rendelkezzen, hiszen ide érkeznek a cég hivatalos levelei, ez a cég központi helyszíne. Általában a bt székhelynek valamelyik tag lakcímét szokták megadni, de ez nem mindig előnyös, sőt gyakran kellemetlen lehet. Különösen akkor, ha az adóhatóság a családi otthont váratlanul meglátogatja. A betéti társaság alapítása során a cég székelyének jogszerűségét igazolni kell, és az ingatan tulajdonosának a beleegyezése szükséges. Maga a bt alapítás viszonylag gyorsan megy, a legtöbb esetben néhány nap alatt lezajlik.

Miközben felveszem az online francia leckéimet, még többször gondosan át fogom olvasni a grossoffice.hu oldalon látottakat. Szerencsésnek érzem maga, hogy akár a nyelvtanulásról akár az üzleti terveimről van szó, rendelkezésemre állnak olyan hasznos weboldalak, ahol maximálisan felkészülhetek az érintett témákban.