Portré fotó ötletek egyszerűen és gyorsan a netről

Izgultam az első fotózásom előtt, hogy mi fog történni és vajon mennyire fog irányítani a fotós, mert a magam részéről semmi korábbi ilyen tapasztalatom nincs és kijelenthetem, hogy fogalmam sincs, hogy hogy kell pózolni. Aztán mielőtt mégis összejött volna ez az első alkalom, ajánlottak nekem egy olyan weboldalt, ahol mindennel kapcsolatos fotók vannak, csak a megfelelő kulcsszóra kell rákeresni és már özönlenek is a jobbnál-jobb fotók. Tehát igazából portré fotó ötletek is vannak dögivel és egy-két mozdulatot már otthon be is tudtam gyakorolni a tükör előtt, hogy megnézzem, mi áll nekem valójában jól.

Szerintem ez egy tipikus esete volt annak, hogy valaki miként tanul és hol keresi a válaszokat a kérdéseire. Nem nevezném ebben az esetben a fotókat kifejezetten tananyagnak, de vannak ennél sokkal részletesebb ismeretek is a neten, amit viszont már akár nyugodt szívvel lehetne annak nevezni.

Természetesen a fotózáson kiderült, hogy bár jó, hogy én is készültem, semmi probléma nem adódott volna, ha csak ott helyben szembesülök mindennel. Hiszen Szoboszlai Kriszti, a fotós mindenben segítségemre volt és a legjobb portré fotó ötletek persze nem a “tanulmányaimból”, hanem tőle származtak.

Petra barátnőm volt nála kismama fotózáson és annyira tetszett az általa készített képek hangulata, hogy én is úgy döntöttem, belevetem magamat egy ilyen fotózásba. Azért választottam a portré fotózást, mert egyébként is szükségem lenne magamról profi fotókra néhány munka miatt – zenész vagyok. Így tehát én is felmentem a szoboszlaikriszti.hu oldalra és megnéztem, hogy a portré fotó ötletek között milyen csomagokat találok, amelyek közül kiválaszthatom a legszimpatikusabbat.

Krisztinél három fotós csomag van, illetve a stúdió fotózás esetén van egy negyedik kiegészítő lehetőség. Ebből rögtön kiderül, hogy van lehetőség steril stúdió körülmények között fotózni és van lehetőség természetközeli képeket is lőni – vagy éppen pont indusztriális, de kinti környezetben fotózni. Természetesen lehet ebből pro és kontrát csinálni, de mindenki ott fotózzon, amely környezet jobban megfelel a fotó céljának. Mivel nekem olykor-olykor visszafogottabb pozíciókhoz is fel kell használnom, ezért a stúdió steril környezete jobb választásnak bizonyult. Mivel ezt az opciót választottam, a csomagok díján felül még számolnom kellett a kiválasztott stúdió bérlésének költségével is, ami átlagban kb. 7-11 ezer forint körül mozoghat.

Térjünk vissza a lényegre, hogy a három csomag közül én végül a középsőt választottam, ami az exkluzív névre hallgat. Itt 99 000 forintot fizettem ki 20 darab professzionálisan retusált fotóért, amiből 7 darabot ráadásként még fekete-fehér verzióban is megkaptam.

Nagyon boldog voltam a végeredménnyel, mert azt láttam a fotókon, amit korábban a portré fotó ötletek között a neten, csak itt most már én mosolyogtam a képekről és ez nagyon jó érzés volt. Krisztivel a közös munka nagyon vidám volt és felszabadult, tehát nem feszengtem a jelenlététől, nagyon kedves ember, akivel könnyed a közös létezés.

A honlap tanácsai szerint vittem magammal cipőket és kiegészítőket, amik meghatározóak a megjelenésemben. Aztán persze a hangszert is vittem, mert azt is tanácsolja Kriszti az oldalon, hogy akár olyan tárgyakat, laptopot, könyvet, vagy bármit vigyünk magunkkal, amit fontosnak érzünk bevonni – mivel a mindennapjaink része. Mindegyik eszközt tudtuk használni és végeredményül csodálatos fotók születtek, amit innen is köszönök szépen még egyszer! A portré fotó ötletek pedig mindenkinek elérhetők a neten, na meg a szoboszlaikriszti.hu-n is, ahol aztán fel is vehetitek a kapcsolatot egy jövőbeli fotózás reményében. Nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is szuper élmény lehet!

portré fotó ötletek