Tankönyvek és takarítás

Nemrég rávettem magam, hogy kiszortírozzam a régi, gimnáziumos tankönyveimet. Érdekes élmény volt, nem emlékeztem rá, hogy ilyen sok könyvet felhalmoztam és megőriztem az évek során: találtam 9-es törikönyvet, de még földrajzi atlaszokat és ének könyvet is.

Gondoltam – ha már úgyis belekezdtem -, fejest ugrok a nosztalgiába: fellapoztam az összes tankönyvet egykori humoros megszólalások, valamint kommentárok után kutatva.

Azt hiszem, végső soron, ez is teszi olyan nehézzé, hogy megszabaduljunk régi tárgyainktól: még néhány bárgyú mondat iránt is soha-nem-szűnő kötődést tudunk érezni.

Különös módon, ez a szentimentális nosztalgia nem tántorított el attól, hogy ténylegesen a kukában végezzék a szóban forgó könyvek: azt leszámítva, hogy az összes elmésnek talált kommentet kijegyzeteltem egy füzetbe, így az emlék megmaradhatott, a hely viszont felszabadulhatott.

A tárgyakhoz való érzelmi ragaszkodás azonban komolyan szöget ütött a fejembe. A minap egy plázában láttam is egy bácsit, aki ráülős takarítógéppel varázsolta ragyogóvá a bevásárlóközpont padlóját.

Irigylésre méltó mosollyal végezte ezt a cseppet sem élvezetesnek tűnő feladatot. Az általam érdekesnek vélt jelenet után, úgy voltam vele, hogy utánajárok, mi fán terem egy ilyen masina.

Így bukkantam rá a greenwaykft.hu nevű oldalra, ahol számos takarítógéppel volt szerencsém találkozni. Engem persze, csak a ráülős takarítógép érdekelt igazán: rá is leltem a TASKI swingo 4000 nevezetű modellre, amely még az én érdeklődésemet is felkeltette.

A greenwaykft.hu oldalán világosan fel voltak tüntetve a takarítógép főbb előnyei: a páratlan teljesítménye, a magasfokú intelligenciája, illetve az általa elérhető nagyszerű tisztítási és szárítási eredmények.

Ugyancsak megtudhattam a greenwaykft.hu-nak köszönhetően, hogy ez a típusú ráülős takarítógép, kis fellépő magasságú, magas háttámlával ellátott, állítható üléssel rendelkezik, továbbá, hogy az újfajta gázpedál rendkívül biztonságos munkavégzést biztosít számunkra.

Ráadásul, a kényes területek, illetve falfelületek miatt sem kell aggódnunk: kiváló rálátásának és speciális szívófejének köszönhetően ugyanis az ilyesfajta akadályok ellenére is eredményes takarítást tesz lehetővé.

Ahogy jobban beleástam magam a takarítógép leírásába a greenwaykft.hu-n, pontosabb képet kaphattam a technológia mibenlétéről: az újonnan szabadalmaztatott W-alakú szívófej ugyanis hatékonyan követi a padló vonalát, és maximális vízfelszívást tesz lehetővé, legyen szó akár kanyarokról, akár göröngyös, egyenetlen padlófelületekről.

Mindezen kívül, ennek az extravagáns szívófejnek, valamint a közvetlen szívócsőnek hála, a legapróbb törmelékek felszedésére is alkalom nyílik: így a tökéletes megjelenésű padló anélkül válik elérhetővé, hogy bármiféle eltömődéssel is meg kéne küzdenünk.

Miután végig rágtam magam a TASKI swingo 4000 legfontosabb jellemzőin, megértettem kicsit, hogy a plázában takarító bácsi miért lehetett olyan boldog, annak ellenére, hogy kénytelen egy ráülős takarítógéppel dolgozni nap mint nap.

Nem kell ugyanis attól tartania, hogy rossz munkát végezne: a maximális takarítási teljesítmény mondhatni garantált ennek a szerkezetnek a segítségével.

Arra gondoltam, hogy legközelebb én is szerezhetnék magamnak ilyen váratlan örömet, hogyha ismét valamilyen szelektálási, vagy takarítási feladatra kényszerülnék: rendelhetnék a greenwaykft.hu-ról pl. seprőgépet is, ha majd végre, egyszer kedvem támad rendet rakni az udvaron is.