Tipp: Hogyan motiváld magad tanulás közben?

Közeleg az államvizsgám és elég sok tananyagot kell még átnéznem és megtanulnom addig. A tanulás jól ment mindig, de kezdek besokallni és muszáj volt valamit kitalálnom, hogy motiváljam magam. A figyelmem elkalandozik néha, inkább nézelődöm, olvasgatok, kávézgatok és úgy érzem, nehezen megy a fejembe a sok tananyag részletes tartalma. Rá kell vennem magam valahogyan, hogy ha leülök, akkor márpedig tanulok. Nem foglalkozom mással, nem gondolkodom máson, akkor tanulok.

A megoldás egyszerű volt és végig itt volt az orrom előtt. A kedvenc webshopommal fogom magam motiválni, ami nem más, mint az Anna Táska. Azt találtam ki, hogy csak akkor mehetek felnézelődni az Anna Táska weboldalára, ha megtanultam egy komplett tananyagot. Ugyanis imádok felmenni az annataska.hu-ra és csak böngészni, tenni a termékeket a kosaramba. Azt is kitaláltam, hogy a sikeres államvizsgám után meg is rendelhetek egy, addigra már kiválasztott táskát magamnak, jutalom gyanánt.

Erre az ötletre egészen fel tudtam lelkesülni, bele is vetettem magam a tanulásba és csak az új táska lebegett a szemeim előtt. Szükségem lenne egy hátitáskára. Hm, nem is, inkább egy jó nagy válltáska kellene. De nem ártana, ha lenne egy szép színházi táskám sem. Az Anna Táska oldalon annyi különféle típus van, nem tudom hogyan fogok tudni választani. Van még borítéktáska, testtáska, kézitáska, neszesszer és táskarendező is. Huh, egy jó neszesszer is rámférne már, hiszen egy régi van, ami már nagyon el van használódva.

Az első tananyag megtanulása után leültem a kanapéra egy kávéval, és már egyből az annataska.hu oldalon találtam magam. Megnéztem a különféle márkájú táskákat, van Bugatti, amit imádok, van Tamaris, ami még nekem sosem volt, de édesanyám nagy rajongója ennek a márkának. Van Anekke, amit még nem ismerek, de imádok új dolgokat kipróbálni, tehát lehet, hogy Anekke táskát fogok rendelni, amikor kész az államvizsga. Van még Jana, és olasz márkák is vannak, amik szintén nagyon jó minőségű táskák, csodás küllemmel és kényelmesek is.

A következő tananyag után a pénztárcákat és az öveket néztem meg, mert ezen a webshopon ilyeneket is lehet kapni. Találtam is egy jó tárcát édesapámnak, aki sokat támogatott a tanulmányaim során, szerintem meg is fogom neki rendelni ezt a darabot. Észrevettem azt is, hogy mennyi mindenre van elég nagy kedvezmény. Van 20-30% szinte minden táskára, amivel elég sokat meg tudok spórolni egy ilyen vásárlás során. Később azt is észrevettem, hogy ha regisztrálok, akkor elkezdhetek pontokat gyűjteni, amiket majd a későbbiekben újabb kedvezményekre tudok átváltani. Remek, egyre jobban megkedveltem ezt az oldalt, ami már amúgy is a kedvenceim közé tartozott.

Alig vártam már a vizsga végét, hogy rendelhessek. Megterveztem mindent, választottam, tudtam, hogy házhoz fogom szállíttatni és előre utalással fogok fizetni – ugyanis itt van lehetőség utánvétes fizetésre is. Már nem volt hátra sok tananyag, és egyre közeledett a vizsga. Hálás voltam, amiért még épp időben jutott eszembe ez a kis motiváció. Így még szórakoztató is volt a tanulás, amellett, hogy hatékonyabb és gyorsabb voltam – mivel csak az Anna Táska lebegett a szemem előtt.