Újat tanultam a vízszerelésről

Fontosnak tartom az élethosszig történő tanulást. Persze amikor a gyerekeimet kell rávenni arra, hogy megírják a házijukat vagy felkészüljenek egy dolgozatra, ezt hiába mondom nekik. Nálam is egy hosszú folyamat volt, mire megértem rá, hogy szeressek tanulni. De nekik most ez a kötelességük, ennek az életkornak ez a sajátossága, még ha a tananyag felépítésével nem is feltétlen értek mindig egyet. Sokszor úgy látom, túl sok információval és évszámmal terhelik le a kis fejüket, pedig a komplex gondolkodás, a csapatban való működés, a kreativitás fejlesztése mindennél fontosabb. Ehhez sorolom még – természetesen koruknak megfelelően – az alapvető mentálhigiénés, biológiai, jogi, pénzügyi és a mindennapi élethez szükséges hasznos ismereteket (például ügyintézés, asszertív kommunikáció, és a későbbre való tekintettel munkaerőpiaci alapismeretek). A nyelveket is hasonlóan fontosnak tartom, és úgy gondolom, a verbális tudás mindennél fontosabb. Itt azért a leggyakrabban valóban az életből vett példákkal találkozhatunk – bár azt sem bánom, hogy egy-egy híres ember önéletrajzát is el tudják mondani angolul/németül, de a minap például egy vízszereléssel kapcsolatos szituációt gyakoroltam a nagyobbik fiammal. Akkor jöttem rá, hogy egy csomó szakkifejezést nem hogy angolul, de magyarul sem tudok.

Így jött az, hogy rákerestem az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében kulcsszóra. Azért így írtam be, mert a szituáció alapján sürgős problémánk volt, és az adott városunkban vagy a környéken kellett a lehető leggyorsabb segítséget megtalálnunk. Így abban reménykedtem, hogy az oldal tele lesz olyan szövegekkel, információkkal, amit tökéletesen bele tudunk építeni a párbeszédbe a szókincs bővítésének érdekében. A vizszereles.net oldal sok hasznos infót tartogatott számunkra. Először is megtudhattuk, hogy a Pest megye konkrétan számos kistelepülést takar, szinte az ABC összes betűjére választhatnék (nem csak) egyet. Ha nem budapestiek vagyunk, érdemes itt kezdeni a nézelődést, és kikeresni a településünk nevét, biztos ami biztos. Ez egyébként nagyon szimpatikus volt számomra, hiszen ha sürgeti az embert az idő, nem szívesen telefonálgat több szerelőnek is, végigkérdezgetve, ki hajlandó kiszállni esetleg (például egy fővárostól messzebb lévő kistelepülésre), itt pedig rögtön tudjuk ellenőrizni, elérhető-e nálunk a szolgáltatás.

SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében

No de mit is ajánl a vizszereles.hu? Nem csak SOS vízszerelést Budapesten és Pest megyében is, hanem kiemelkedő szakértelmet és garanciát. Ha csőtörésről, csatornázásról, duguláselhárításról, fűtésszerelésről van szó, nyugodtan fordulhatunk hozzájuk bizalommal. A csatornakamerázásról fogalmam sem volt, micsoda (ugyanis azt is vállalnak), de az oldalról ezt is sikerült megtudnom. A csatornakamerázás nagyon hasznos találmány, ugyanis mint tudjuk, a legtöbb cső és vezeték a falban rejtőzik. Egyfelől ez az épületek esztétikai szintjét növeli, másfelől nehezen hozzáférhetővé is teszi a csöveket, ami különösen akkor jelent nagy bosszúságot, ha egy probléma forrását kell felderíteni. Na pontosan ez a helyzet a csatorna esetében is, hiszen az leggyakrabban a padló és a föld alatt fut. Mivel egy eltömődés vagy egy rejtett csőtörés is nagyon veszélyes lehet, ezért ezeknek a felderítését nem szabad halogatni. De ki szeretné, ha hatalmas bontással, ásással, egyszóval rengeteg pluszmunkával és költséggel járna a csatorna hibájának felderítése? Nos, pontosan ennek megoldására találták ki a csatornakamerázást. Így nem kell falat vagy padlót bontani, vagy éppen kertet ásni. Ilyenkor egy száloptikás kamerát engednek le a csőbe, majd a felvételeket visszanézve fél méter pontossággal meg tudják mondani a szakemberek, hogy hol található a hiba! Fantasztikus ez a modern megoldás, nem? Az oldal arról is ír, hogy miért nem tanácsolják, hogy saját magunk engedjünk le egy flexibilis, száloptikás kamerát a csatornába. Egyrészt gyakorlott, szakértői szem szükségeltetik a hiba észrevételéhez, másrészt ha elakad a csőben a kamera, az egy elég kényes helyzet – tekintve azt is, hogy mennyi pénzt áldoztunk vajon előtte az eszközre -, harmadrészt ha meg is találjuk a hiba forrását, attól még valószínűleg nem fogjuk tudni megoldani. Én egyébként sem vagyok az a “belekontárkodós” típus, szóval engem abszolút meggyőztek, hogy érdemes a teljes folyamatot a szakikra bízni.

Még sok hasznos információt találtunk az oldalon, és ha a jövőben vízzel kapcsolatos problémánk támad otthon, valószínűleg őket fogjuk megkeresni a javítással.