Ultrahangos fogkőeltávolítás az egyik legjobb budapesti fogorvosnál

Tanárként nem pusztán csak a diákok oktatása a feladatom, ez egyben hivatás is, a jövő felnőttjeinek formálása, tanítása. Éppen ezért igyekszem nagyon gondosan összeválogatni a tananyagot, hogy minden olyasmihez hozzájussanak, amire később az érettségihez és az életben is szükségük lesz. Legutóbb azonban, mikor éppen ezzel foglalkoztam, észrevettem, hogy a számban valami pattan egyet, és egy kemény darabkát éreztem a nyelvemmel. Rettenetesen megijedtem, hogy az egyik fogamból tört le egy darab, de aztán amikor a tükörnél megnéztem, kiderült, hogy csak egy darab fogkő okozta a riadalmat. Viszont ez egyben intő jel is volt, hogy nem ártana egy ultrahangos fogkőeltávolítás, hiszen ha nem foglalkozom vele, akkor komoly gondokat is okozhat.

Elkezdtem hát keresgélni, hogy itt, Budapesten melyik fogászatnál van ultrahangos fogkőeltávolítás elfogadható áron, és nem találjátok ki, mire bukkantam! Itt, pár utcányira a lakásomtól is van egy, a 2. kerületben! A fogorvosbudapest.info oldala szerint az ultrahangos fogkőeltávolítás az egyik legkíméletesebb módszer a fogkő eltávolítására, sokkal kevésbé veszélyes, mint a régi módszerek. Mikor legutóbb a köveim miatt felkerestem egy fogorvost, az egy acél szerszámmal szó szerint lepattintotta, lekapargatta, és olyan volt utána a fogaim felszíne, mint a sajtreszelő. Ez nem csak azért rossz, mert a fogzománc is megsérülhet, de a lepedék is könnyebben tapad meg egy érdes felületen.

A fogorvosbudapest.info oldalán nagyon sok érdekességet és hasznos információt találtam egyébként nem csak az én problémámról, hanem sok másról is. Például igyekeznek minden tévhitet eloszlatni, ami a fogászati beavatkozásokat övezi, például a bölcsességfogakkal kapcsolatban. De olvastam náluk a fogak állapotának megőrzéséről, tömésről, implantátumokról, beültetésről. Tény, hogy sokaknak ezek kissé hátborzongató témák, és meg is lehet nézni, milyen állapotban vannak a magyarok fogai. Nem lehetünk büszkék a nagy átlagra, az biztos. De mivel engem első sorban az ultrahangos fogkőeltávolítás érdekelt, így ennek olvastam leginkább utána. Miután teljesen meggyőződtem róla, hogy itt jó kezekben leszek, el is küldtem nekik az időpontkérő jelentkezésemet.

Másnap vissza is jeleztek, és megbeszéltünk egy időpontot, amikor elmehetek hozzájuk. Szerencsére még tartott a nyári szünet, úgyhogy nem kellett amiatt aggódnom, hogy kimaradok. Végtelenül kedvesek voltak és segítőkészek, az orvosom megdicsért, hogy a fogköveken kívül teljesen rendben van a fogsorom. Ezután egy új időpontban ismét elmentem hozzájuk, és elvégezték az ultrahangos fogkőeltávolítást. Meg kell mondjam, közel sem olyan kellemetlen, mint a hagyományos módszerrel, ráadásul így, hogy biztos kezekben éreztem magam, egészen el tudtam lazulni. A kezelést követően ismét teljesen sima és kőmentes lett a fogazatom, és mint mondtam, egyáltalán nem kellett érte magas árat fizetnem. Mi több, a jövőben is ajánlani fogom mindenkinek ezt a klinikát, bármilyen gondja is adódna a fogaival, mert itt biztos lehet benne, hogy szakszerű és alapos kezelést fog kapni.